Helene Muri, her på et bilde fra 2020. Foto: Stig Larssæther /NTNU / CC BY-SA 4.0.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

I et debattmøte i regi av nettavisen Khrono og NTNU fortalte seniorforsker Helene Muri ved NTNU at hun utsettes for hets knyttet til arbeidet hun gjør.

– Klimasaken er en utrolig viktig sak, også for meg personlig. Jeg føler som klimaforsker at jeg bidrar med noe som er svært viktig. Medaljens bakside er at jeg får ganske mye hets, sier Muri til Khrono.

Khrono er en uavhengig nyhetsavis for høyere utdanning og forskning.

Blant reaksjonene Muri har blitt utsatt for er trusler, telefonoppringinger, ubehagelige henvendelser til familiemedlemmer og kvinnediskriminerende karakteristikker, ifølge avisen.

— Jeg får kommentarer på alt fra at jeg er ei dum, stygg kjerring som burde overlate forskningen til menn, til drapstrusler og detaljert oppskrift på hvordan jeg bør ta livet mitt. Det er mye som er veldig ekstremt, sier hun til avisen.

Muri er seniorforsker ved Program for industriell økologi ved NTNU. Hun har blant annet vært medforfatter av den sjette hovedrapporten til FNs klimapanel.

LES hele saken på Khrono.

Professor Tore Furevik ved geofysisk institutt Bjerknessenteret for klimaforskning reagerer på X på mobbingen av Muri:

 


- Annonse -