Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Stikkord: Copernicus

Skoler i Bangladesh og på Filippinene har måttet stenge på grunn av varmen, og sør i Vietnam har det blitt erklært unntakstilstand.
2021 var det femte varmeste året som er registrert globalt. Fjoråret var marginalt varmere enn 2015 og 2018.
De siste ukene har ekstrem hete og en rekke med intense skogbranner preget flere land, særlig i sørøstlige deler av middelhavsregionen.
Men globalt var det 0,2 grader varmere enn normalt.
Langvarig kulde i Sør-Norge er ikke symptomatisk for globale tilstander.
Europa fikk målt den varmeste høsten noengang, over en tremåneders periode. Temperaturen var 1,9 grader varmere enn referanseperioden.
I global sammenheng  var oktober 2020 den tredje varmeste, men er bare marginalt ulik de seks varmeste månedene som er målt.
– Noen sider ved disse reduksjonene kan tidligere ha blitt vurdert som for ambisiøse, eller til og med kontraproduktive. Men nå kan man med selvsikkerhet og dokumentert effekt jobbe mot disse målene, sier CAMS-direktør.
Temperaturen lå høyest over gjennomsnittet i nordre og sentrale deler av Eurasia, og i deler av Grønland og Antarktis.
Globalt var januar måned 0,03 grader varmere enn forrige rekord, satt i 2016.  I Europa var januar hele 3,1 grader varmere enn referanseperioden, og 0,2 grader varmere enn den forrige rekordmåneden, januar 2007. Det er Copernicus Climate Change Service (C3S), som melder dette. Nordøstre deler av Europa hadde de høyeste avvikene, hvor det...