Stikkord: NIVA
– Spekkhoggeren Elida forteller en skremmende historie om gamle miljøgifter som har vært forbudt i årevis, men som aldri blir borte, sier miljødirektør Ellen Hambro.
Avrenning fra avløp og jordbruk bidrar fortsatt betydelig til næringstilførsler til mange av Mjøselvene.
Sjøbunntiltakene ved seks norske byer har ikke redusert miljøgiftinnholdet i fisk og skalldyr
Redaksjonen -
Den kjemiske tilstanden på sjøbunnen rundt seks norske byer har blitt kraftig forbedret, men forbedringen gjelder ikke innholdet av miljøgifter i fisk.
Forskere har gransket 5 ulike typer marine skjell fra 100 steder fra Nordsjøen og Østersjøen, samt kysten utenfor Svalbard og Grønland.
Effektar av ureina luft og nedbør på vassressursar skal no følgjast opp gjennom ei undersøking av om lag 1000 innsjøar i heile Noreg. Det er NIVA som skal gjennomføre undersøkinga på oppdrag frå Miljødirektoratet.
Som eit ledd i Miljødirektoratet sitt arbeid med å halde oversikt over miljøtilstanden i norske innsjøar...
Det viser seg at mer enn annenhver danske mener det er viktig å redusere vannforbruket, med det for øye at den negative miljøpåvirkningen vil minske i takt med minkende privat forbruk.
I gjennomsnitt bruker hver danske 103 liter vann pr dag, mens hver nordmann brukte i snitt 160 liter pr...
Nå skal det etableres et nasjonalt senter for dronebaserte tjenester. Et av prosjektene som får midler fra Forskningsrådet i utlysningen "Infrastruktur", er SeaBee, som er i hendene til NIVA (Norsk Institutt for vannforskning) og samarbeidspartnere.
Ved hjelp av blant annet droner og maskinlæring skal NIVA kartlegge miljøet langs kysten –...
En omfattende analyse av historiske data fra norske havområder viser høye konsentrasjoner av miljøgifter i sjøbunnen nær tett befolkede og industrialiserte områder.
Det melder Norsk institutt for vannforskning, Niva i dag, etter at en gruppe norske og belgiske forskere har samlet og studert data på overflatesediment i sjøbunnen i...
Det er omlag 3.600 vannverk i Norge, så dette handler om stikkprøver. Men de vannverkene som man forventet å finne mest mikroplast i, er med i utvalget.
Det opplyser bransjeorganisasjonen Norsk Vann, som står bak undersøkelsen. NIVA har foretatt det tekniske arbeidet, og Mattilsynet og Miljødirektoratet har deltatt i samarbeidet.
I de...
Ny kjempeøy av plastsøppel er i ferd med å dannes, mener forskere. Det blir den sjette
Redaksjonen -
Den sjette plastøya i de globale havene ser ut til å dannes i Barentshavet mellom Novaja Semlja, Frans Josefs land og Svalbard.
Fra før er det kjent at slike kjempe"øyer" av plastsøppel finnes i det nordlige Stillehavet, utenfor USAs vestkyst, Stillehavet syd; vest av Sør-Amerika, i sør-Atlanteren; vest for det...