Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Stikkord: oljeboring

Hywind Tampen.
Olje- og gassnæringen i Norge skal redusere utslippene med 50 prosent innen 2030 sammenlignet med 2005.
Jonas Gahr Støre (t.v.) og Arild Hermstad.
Miljøpartiet De Grønne vedtok dette på et sentralstyremøte onsdag ettermiddag.
– Det vil ha en enorm betydning om Norge stanser alle nye letelisenser, sier leder i Naturvernforbundet, Truls Gulowsen.
– Det gir ikke lenger noen mening å lete etter mer olje, sier Ola Elvestuen.
– Store ord frå regjeringa om å sikre naturen vår må omsettast i handling. Olje- og energiminister Tina Bru øydelegg for regjeringa ved å tillate meir oljeleiting, seier leiar i Greenpeace, Frode Pleym.
Det koster opp mot 3 millioner kroner å plugge en skiferoljebrønn når moroa er over, ifølge New York Times. Selskapene er forpliktet til å avsette midler til tetting, men mange gir blaffen.
"Equinor tok en veldig konservativ tilnærming til modellering av oljevern. Modelleringen av "worst case-utslippsscenariet" spådde en langt lavere oljestrømningshastighet enn modelleringen som BP foretok i 2016 for samme brønnplassering."
– Dette er fantastiske nyheter og en stor seier for verdens klima og det sårbare naturmiljøet i Australbukta. Det er godt å se at Equinor har gjort det eneste rette, sier Aud Hegli Nordø (bildet), kommunikasjonssjef i Greenpeace Norge.
Lettelse og glede er reaksjonen hos miljøvernerne. Myndighetene i Australia ser på det som "en tapt mulighet".
Kommentarene til den amerikanske CNBC-analytikeren Jim Cramer sist fredag har blitt lagt merke til av miljøforkjempere. Cramer sa "jeg er ferdig med fossil energi - de er i en fase hvor dødsklokkene ringer". Han la til at verden har snudd seg mot denne industrien slik den gjorde mot tobakk. "De er...