- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Det faller ikke heldig ut for de blå-blå. Konklusjonen til Norsk Friluftsliv er at Erna Solberg og Høyre kommer tredje sist, og FrP og Siv Jensen ender helt på bunnen med terningkast én.

– Friluftsliv påvirkes av mange samfunnsområder, og særlig Høyre og FrP sitt arbeid for å liberalisere motorferdsel i natur kommer til å bli en skamplett for denne regjeringen, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Organisasjonen har gjort sine vurderinger bygd på partienes arbeids- eller handlingsprogram for perioden. Informasjonen er hentet fra deres nettsider, andre nettsider, og sosiale medier. Oppfølging og markeringer i Stortinget, og de alternative statsbudsjettene, er også lagt til grunn for terningkastene, opplyser Norsk Friluftsliv.

Friluftsliv påvirkes av mange samfunnsområder, og særlig Høyre og FrP sitt arbeid for å liberalisere motorferdsel i natur kommer til å bli en skamplett for denne regjeringen

(Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv)

Positivt syn på totalutviklingen

Selv om regjeringspartiene får dårlige karakterer, stiller Heimdal seg positiv til friluftspolitikken generelt i denne perioden.

– Politikken i seg selv har utviklet seg positivt. Gjennom markeringen av Friluftslivets år i 2015 og stortingsmeldingen om friluftsliv, fikk vi en tydeligere forankring av friluftslivets egenverdi, betydningen av frivillighet, forankring i folkehelsearbeidet, friluftslivets betydning som kulturverdi og potensial for verdiskaping blant annet gjennom reiseliv, mener Heimdal.

Venstre, SV og MDG på topp

Ingen partier får full pott og terningkast seks i Norsk Friluftslivs vurdering. Venstre, SV og Miljøpartiet De Grønne får alle fem poeng og ligger øverst i rangeringen.

Venstre får skryt for å ha arbeidet for vern av vassdrag og restriksjoner på hyttebygging, og for å ha tatt kamper med regjeringen, selv om de er støtteparti. SV ville grunnlovsfeste allemannsretten og fulgte godt opp i Stortinget. MDG har hatt en god miljø- og naturpolitikk, men har manglet et eget kapittel om friluftsliv, heter det.

Her har du de fullstendige vurderingene til Norsk Friluftsliv:

 

- Annonse -