- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

John Podesta har også vært seniorrådgiver for Barack Obama, og stabssjef for president Bill Clinton.

Han er styreformann i tankesmien Center for American Progress i USA. Ifølge Bellona var det Podesta som fikk økonomene i Det hvite hus til å legge fram tall på hvor mye det vil koste å ikke gjøre noe for å bekjempe klimaendringene. Han skal ha vært en av hjernene bak Obamas energiplan, metanstrategi og solenergi-forpliktelse.

Før Arendalsuka 2017 starter kan altså Bellona notere seg en stor fjær i hatten, ved at de er verter for John Podesta. Den prominente gjesten kommer til sørlandsbyen onsdag 16. august, og han skal også delta på et direktesendt NRK Urix samme kveld.

– Kan gi unik innsikt i amerikansk politikk under Trump

– Podesta var svært sentral i utformingen av Barack Obamas energi- og klimapolitikk. Podesta er fortsatt svært tett på det politiske livet i Washington, og han kan gi en unik innsikt i hva som skjer i amerikansk politikk under Donald Trump, sier Bellona-leder Frederic Hauge i et innlegg på Bellonas hjemmesider.

– Det blir svært interessant å høre hva Podesta kan fortelle om det som skjer i amerikansk klimapolitikk, men som ikke når overskriftene her i Europa. Det blir nok ikke noen lystig samtale, men vi må vite hva som skjer, sier Hauge videre.

Bellona og Arendalsuka samarbeidet om å få Podesta over

– Det gjør meg oppglødd å høre om hvordan vanlige folk, private bedrifter og lokale politikere samler seg for å opprettholde gode klima- og miljøtiltak. Dette håper jeg at Podesta kan fortelle mer om. Det blir også spennende å høre hvordan amerikanerne bruker rettsvesenet for å unngå de verste utslagene av Trumps politikk, sier Hauge.

NRK skriver at det er et samarbeid mellom Frederic Hauge i Miljøstiftelsen Bellona og Arendalsukas programkomite som gjort det mulig å få Podesta til Arendal.

– Vi har gjennom Arendalsuka et stort kontaktnett og i dette tilfellet er det Frederic Hauge som har vært kontaktmannen inn mot Podesta. Vi setter stor pris på hjelpen vi har fått av Hauge, sier Djupedal, som ifølge Aftenposten mener at John Podesta blir selve hovedattraksjonen under Arendalsuka.

John Podestas e-post konto ble hacket under den siste valgkampen i USA, trolig av hackergruppen Fancy Bear som knyttes til russisk overvåkingstjeneste.


Foto: Wikipedia / Det hvite hus / Lawrence Jackson

- Annonse -