Ny EPA-sjef, Andrew Wheeler (Foto: EPA)

Pruitt ble felt på grunn av brudd på etiske retningslinjer. Han ble blant annet anklaget for å ha brukt store summer på egne sikkerhetstiltak, og for å ha bedt underordnede om å skaffe jobb til kona.

Ifølge DemocracyNow!, som siterer CNN, skal klimafornekteren Pruitt også ha ført en hemmelig møtekalender i et forsøk på å skjule møter med framtredende industriledere. Pruitt skal ifølge New York Times også ha gitt en ansatt sparken fordi hun protesterte på rutinene.

Etterfølgeren Wheeler har vært kullindustriens mann

Scott Pruitt har i sin tid som EPA-sjef gjentatte ganger gjort seg bemerket med avvikling av miljøtiltak og lettelser i miljøkrav til industrien.

De som hadde håpet på en grønnere EPA-avtaker, kan komme til å bli skuffet. I alle fall etter den midlertidige arvtakerens bakgrunn å dømme.

EPAs nye administrator heter Andrew Wheeler og er en tidligere kull-lobbyist. Han har vært stabssjef for den republikanske senatoren Jim Inhofe. Inhofe går for å være den mest ihuga klimafornektende lovgiveren i Washington, skriver DemocracyNow!.

Nyhetsnettstedet Newsy mener at Wheeler ventes å fortsette med samme type politikk i miljøspørsmål, som det Pruitt stod for.

Wheeler er konstituert i stillingen. En permanent ny EPA-sjef skal godkjennes av senatet.

Se videoinnslag fra Newsy her:


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?