Kan en forvaltningsplan gi bedre fiske i Oslofjorden? (Foto: Norsk Friluftsliv)
- Annonse -

Torsdag vedtok et enstemmig Storting at de vil at regjeringen skal utforme en forvaltningsplan for Oslofjorden.


Vedtaket fra Stortinget lyder slik:

«Stortinget ber regjeringen legge fram en helhetlig plan for Oslofjorden – med mål om at fjorden skal oppnå god miljøtilstand, restaurere viktige naturverdier, fremme et aktivt friluftsliv og ivareta det biologiske mangfoldet i fjorden».

Generalsekretær i paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, kaller vedtaket for en stor seier  for de omlag to millioner menneskene som har Oslofjorden som sitt viktigste friluftsområde.

Elvestuen skal lede planarbeidet

Arbeidet med forvaltningsplanen skal ledes av Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). Elvestuen har tidligere vært forslagsstiller for en slik plan.

I vedtaket som er gjort har Norsk Friluftsliv (representerer 16 norske friluftsorganisasjoner) fått inn setningen om at planen skal «fremme et aktivt friluftsliv».

Fokus på å få opp fiskebestanden og bedre vannkvaliteten

– Med dette vedtaket vil det tilrettelegges for mer friluftsliv på og ved fjorden, og det vil bedre miljøet. Planen vil også ha stort fokus på å få opp fiskebestanden og bedre vannkvaliteten, noe som også er svært viktig for friluftslivet. Vi ser frem til mer yrende liv rundt fjorden; mer bading, mer fritidsfiske, bedre kyststier, padling, roing, seiling og surfing i en renere fjord, sier Heimdal.


-Annonse-

 

 

 

 

 

- Annonse -