Studentene ved NMBU har grunn til å juble (Foto: NMBU).

Det er ny bestenotering for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, som er det fulle navnet til utdanningsinstitusjonen.

Verdens beste universitet på denne rankingen er Wageningen fra Nederland.

Universitetet på Ås i Akershus har klatret raskt på rangeringen i løpet av de siste fem årene. I årene fra 2013 har NMBU ligget mellom nummer 51 og 100 i 2013 på QS-listen.

QS er en av de tre mest brukte rangeringsordningene av dette slaget, ifølge NMBU.

Dekan ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA), Sjur Baardsen, har en mening om hva som er NMBUs styrke.

– Vi har sterke skogfaglige miljøer, kanskje særlig innenfor skogkartlegging. På jordbrukssiden har vi mange langvarige prosjekter med tilhørende forsøksfelt som blant annet står sentralt i undervisningen. NMBU har også mye tung forskning innenfor plante- og husdyrvitenskap, sier Baardsen

Rangeringen skjer etter flere parametere, hvorav vitenskapelig publisering og antall siteringer pr artikkel, er to av dem. På akademisk rykte er NMBU helt oppe på femte plass i verden, noe som eksempelvis er langt foran Oregon State University. Ifølge NMBU er dette et lærested som jordbruks- og skogbruksmiljøene gjerne ser opp til.

På hovedrangeringen må NMBU se seg slått av naboer fra Sverige; SLU – Sveriges landbruksuniversitet, inntar nemlig en sterk en femteplass. Universitetet i København er i på en 17. plass.


FAKTABOKS om QS:

QS World University Rankings er en årlig rangering av verdens universiteter som publiseres av Quacquarelli Symonds (QS). Den er tidligere kjent som Times Higher Education-QS World University Rankings. Det er den eneste internasjonale rangeringen som har fått godkjenning av International Ranking Expert Group (IREG).  QS-rangeringen anses som en av verdens tre mest brukte universitetsrangeringer.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?