NMBU er 15. beste universitet i verden innen jord og skog

QS University Ranking er en rangering av verdens ledende universiteter innen jord- og skogbruk. NMBU på Ås tar i år en sterk 15. plass på listen.

Studentene ved NMBU har grunn til å juble (Foto: NMBU).
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Det er ny bestenotering for Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, som er det fulle navnet til utdanningsinstitusjonen.

Verdens beste universitet på denne rankingen er Wageningen fra Nederland.

Universitetet på Ås i Akershus har klatret raskt på rangeringen i løpet av de siste fem årene. I årene fra 2013 har NMBU ligget mellom nummer 51 og 100 i 2013 på QS-listen.

Annonse

QS er en av de tre mest brukte rangeringsordningene av dette slaget, ifølge NMBU.

Dekan ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA), Sjur Baardsen, har en mening om hva som er NMBUs styrke.

– Vi har sterke skogfaglige miljøer, kanskje særlig innenfor skogkartlegging. På jordbrukssiden har vi mange langvarige prosjekter med tilhørende forsøksfelt som blant annet står sentralt i undervisningen. NMBU har også mye tung forskning innenfor plante- og husdyrvitenskap, sier Baardsen

Rangeringen skjer etter flere parametere, hvorav vitenskapelig publisering og antall siteringer pr artikkel, er to av dem. På akademisk rykte er NMBU helt oppe på femte plass i verden, noe som eksempelvis er langt foran Oregon State University. Ifølge NMBU er dette et lærested som jordbruks- og skogbruksmiljøene gjerne ser opp til.

På hovedrangeringen må NMBU se seg slått av naboer fra Sverige; SLU – Sveriges landbruksuniversitet, inntar nemlig en sterk en femteplass. Universitetet i København er i på en 17. plass.


FAKTABOKS om QS:

QS World University Rankings er en årlig rangering av verdens universiteter som publiseres av Quacquarelli Symonds (QS). Den er tidligere kjent som Times Higher Education-QS World University Rankings. Det er den eneste internasjonale rangeringen som har fått godkjenning av International Ranking Expert Group (IREG).  QS-rangeringen anses som en av verdens tre mest brukte universitetsrangeringer.


 

- Annonse -