Equinor kjøpte havvind-lisens utenfor Massachusetts

- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Equinor leverte det høyeste budet på 135 millioner dollar for lisens OCS-A 0520 under den nettbaserte havvindauksjonen som ble holdt av Bureau of Ocean Energy Management (BOEM).  

Området ligger sør for Massachusetts og øst for New York.

Det norske selskapet sier at de nå får en mulighet til å vurdere utvikling av havvindparker som kan gi denne regionen en betydelig langsiktig kilde for fornybar elektrisitet.

– Vi er glade for å ha sikret oss denne attraktive muligheten. Dette er Equinors andre havvindlisens i USA. Dette kjøpet vil supplere vår eksisterende posisjon på østkysten av USA og gir oss et fotfeste for virksomhet i markedet i Massachusetts og det utvidede New England, en region som er kjent for sin sterke satsing på havvind, sier Christer af Geijerstam, direktør for Equinor Wind US, i en pressemelding fra selskapet.

Fra før har Equinor lisens på 80.000 acres sør for New York og øst for New Jersey. Equinor utvikler nå prosjekter i lisensområdet; Empire Wind i New York og Boardwalk Wind i New Jersey. Totalt har Equinors amerikanske havvindportefølje nå potensial til å levere fornybar energi til mer enn to millioner hjem, oppgir selskapet selv.


 

- Annonse -