Ill.foto: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Den franske tankesmien The Shift Project har kommet fram til tallene etter å ha evaluert 170 internasjonale studier.

To viktige årsaker til økningen som det pekes på, er den hyppige utskiftningen av mobiltelefoner og nettbrett, samt raskt økende bruk av båndbreddekrevende videostreaming på nettet, ifølge den tyske nettavisen Klimareporter.

Til sammenlikning bidrar verdens flytransport med noe over 2 % av de samlede CO2-utslippene. En tilleggskomponent som regnes inn for flytrafikk er at klimaeffektene blir større av slike utslipp i store høyder, og tallet kan derfor ganges med 1,8.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Den rike del av verden står bak den høye bruken

Landene i den industrialiserte delen av verden må ta på seg mesteparten av skylden for det høye energiforbruket med tilhørende CO2-utslipp knyttet til IT-sektoren.

Ifølge rapporten har en person som bor i USA i gjennomsnitt 10 digitale verktøyer og bruker 140 gigabyte pr måned. En person som bor i India har i snitt 1 – ett – digitalt verktøy og legger beslag på to gigabyte i måneden.

I Norge oppgir 90 prosent av befolkningen at de bruker internett daglig, en økning fra 69 prosent i 2007. Strømmetjenester og sosiale medier brukes mest av de under 30 år, mens den største økningen i internettbruk generelt er det folk over 60 som står for.


 

- Annonse -