Ill.foto: Pixabay.

CO2-fotavtrykk seiler opp med full kraft som konkurransefaktor for flyreiseoperatører, som ellers ligger laglig til for hogg når det gjelder klimagassutslipp.

For noen få dager siden varslet verdens største reisekonsern, TUI, at de tilbyr full klimakompensasjon til sine nordiske reisende når de bruker TUIs fly og hoteller.

Et annet reiseselskap, Vinggruppen, melder i dag at de nå vil klimakompensere for samtlige gjesters flyreiser. I tillegg kompenseres alle tjenestereiser.

– Vi ønsker å gjøre det enkelt for gjestene våre å reise mer bærekraftig når de skal på ferie, og vi har derfor valgt å kompensere for flyreisene til samtlige gjester. Turismen skaper mye positivt, som arbeidsplasser og møter mellom kulturer, men bidrar også til utslipp av klimagasser. Vårt hovedfokus er selvsagt å fortsette å minske utslippene våre. I tillegg til det tar vi nå vi enda et viktig steg mot å bli et klimanøytralt selskap med å kompensere for de utslippene vi har i dag, sier Magnus Wikner, konsernsjef for Vinggruppen i Norden i en pressemelding.

Følger global standard

Vinggruppen samarbeider med Natural Capital Partners (NCP) på utslippsreduksjon. Alle  prosjektene følger den globale standarden The Carbon NeutralProtocol, som ikke bare dekker CO2-utslipp, men samtlige utslipp av klimagasser. Prosjektene er sertifiserte og oppfyller FNs kriterier Clean DevelopmentMechanism (CDM) eller Gold Standard, en kvalitetsstandard laget av blant andre WWF og som støttes av mer enn 80 miljøorganisasjoner, opplyser Ving.

Vinggruppen klimakompenserer for alle flyreiser gjennom å investere i prosjekter som reduserer samme mengde utslipp av klimagasser.

I tillegg bidrar prosjektene ifølge Ving, til å skape rent vann, flere arbeidsplasser, bedre infrastruktur, fremme helse og generelt ha en positiv påvirkning på lokale samfunn. Programmet støtter blant annet prosjekter med fokus på mindre utslipp og tilgang til rent vann i Øst-Afrika og Gambia, vannkraftverk på Sri Lanka, vindkraft i Tyrkia og India og i tillegg større treplantingsprosjekter i Spania.


 

- Annonse -