Testvinnersykkelen, Mate_City+. Foto: Skjermdump, promovideo.

– På sykkelen fra XXL var elmotoren koblet inn helt opp til 35 kilometer i timen. Her er det en jobb å gjøre for å få elsykkelen i godkjent stand, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en melding som organisasjonen har lagt ut.

NAF og svenske Testfakta står bak testen, som galdt elsykler i prisklassen 7 til 12 tusen kroner.

Den fjerde sykkelen som ikke ble godkjent klarte ikke bremsetesten, men det var fartsfeilen som overrasket testerne mest. Alle elsykler skal være sperret fra å kjøre raskere enn 25 kilometer i timen ved hjelp av elmotoren, ifølge forskriftene.

«Fartsvidunderet» Energy Touring fra XXL var ellers en av de beste syklene i testen, og vant blant annet bremstesten suverent.

Vinner av testen ble den sammenleggbare sykkelen Mate City+ (bildet). Testen viste at den er solid, har god batterikapasitet og den gjorde det godt i alle deltestene.

– En sammenleggbar sykkel kan man ta med på bussen eller toget. Du kommer deg både til og fra. Jobbreisen blir rett og slett enklere, og du slipper å bekymre deg for at sykkelen blir stjålet på stasjonen, sier Nils Sødal.

En av de billigste testsyklene, Kayoba E-legance fra Jula, havnet på en overraskende andreplass sammen med elsykkelen fra Clas Ohlsson. Testen viste at Kayoba-sykkelen har bra rekkevidde, god kjørekomfort og gode bremser.

Generelt viste likevel testen at man får det man betaler for. De billige elsyklene har generelt dårligere rekkevidde, svakere konstruksjon og dårligere kjøreegenskaper enn dyrere modeller som ble testet i 2018, slår NAF fast.

Sødal mener at hvis man har bruk for en solid pendlersykkel bør man gå opp i pris.

– Man må regne med å betale fra 20 000 kroner og oppover om man vil ha en solid elsykkel med god rekkevidde.

Her kan du lese om NAF-testen i detalj.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?