Illustrasjonsfoto: Høyre / Naturpress.
- Annonse -

Målet er å presse politikerne til handling. Det kreves at «det innføres en mer rettferdig klimapolitikk der Norge tar ansvar gjennom større kutt i klimagassutslipp, klimafinansiering og stans i oljeletingen.»

22. mars var den forrige store skolestreiken i Norge. Det foreligger ulike tall på hvor mange elever som da deltok, fra 20.000 og opptil 40.000. I verden totalt skal det ha streiket om lag 1,6 millioner barn og unge ved den forrige globale klimastreiken.

Denne gangen skal det ifølge arrangørene streikes ved 584 steder i 87 forskjellige land.

Det er ventet at statsminister Erna Solberg i dag vil møte de som demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo, opplyser Natur og Ungdom / FridaysForFuture.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, som står som inspirator for de klimastreikende skoleelevene, har foreslått at det skal holdes en stor global streik 20. september, rett før klimatoppmøtet i New York.


 

 

- Annonse -