Vision of the Fjords. Foto: VisitFlåm.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Flåm AS er et reiselivsselskap som blant annet er kjent for å drifte Flåmsbanen i samarbeid med Vy, og for å være delaktig i etableringen av den hybrid-elektriske sightseeingbåten Vision of the Fjords.

Selskapet har tre eiere, Aurland Sparebank, Aurland kommune og SIVA Eiendom Holding AS (et statsforetak under Nærings- og fiskeridepartementet). Samarbeidet mellom Flåm AS og Bellona har som mål å finne gode transportløsninger på land og til sjøs uten utslipp.

– Økt turisme uten fokus på bærekraft, er uforenlig med både Norges klimamål og naturens tålegrenser. Derfor må vi få på plass tiltak som kutter utslipp, og legger til rette for økt verdiskapning med minst mulig skadelig påvirkning på naturen, sier daglig leder i Bellona, Frederic Hauge.

Biler, busser og båter skal driftes uten utslipp

Utviklingen av Flåm til å bli en nullutslippsdestinasjon, forutsetter samarbeid med lokale og nasjonale myndigheter, kraftselskap, reiselivsoperatører, cruiseselskap, busselskap, andre transportselskap og havn, skriver Bellona i sin pressemelding. Dette er viktig for å få gode infrastrukturløsninger og gjennomføringskraft til å realisere målet om nullutslipp, heter det.

– Med ambisjon om å øke antall besøkende, er det fundamentalt at vi gjør dette på en bærekraftig og klimamessig forsvarlig måte. Gjestene som kommer for å nyte den spektakulære naturen her, vil ikke se den fylt av forurensende eksos. Det vil si at det skal legges til rette for at busser, biler og båter skal driftes uten utslipp i Flåm. Samarbeidet med Bellona vil hjelpe oss med å finne de riktige løsningene, i tillegg til å sørge for dialog med relevante aktører og gode rammebetingelser, sier administrerende direktør i Flåm AS, Solrun Hjelleflat.

– Med resultatene av dette samarbeidet vil vi redusere klima- og miljøbelastningen av turisme i sårbare områder, og vi ønsker å få frem Flåm som et eksempel på bærekraftig turisme for resten av verden, sier Frederic Hauge.


 

- Annonse -