Kalvene sparkes og slås av gårdsarbeiderne. Foto: Skjermdump/stillbilde ARM.
- Annonse -

Fair Oaks Farm er ikke bare blant de største melkeproduserende virksomhetene i USA, bedriften tjener også penger på å vise fram dyrene og gården i et glansbildeperspektiv til gjester.

Om lag en halv million besøkende, blant annet skoleklasser, er innom gården hvert år, ifølge Inhabitat.com.

Men virkeligheten for mange av dyrene har vært alt annet enn bonderomantisk og vakkert. I stedet har mishandling vært en del av hverdagen, ikke minst for de små kalvene.

Representanter for dyrevernorganisasjonen Animal Recovery Mission fikk tilgang til den virkelige innsiden av gården ved å infiltrere og få jobbe som gårdsarbeidere – undercover.

Dokumentasjonen som organisasjonen nå har lagt fram er rystende. Videopptakene viser at arbeiderne kaster, slår, sparker, stuer, brenner og tvangsforer dyrene slik at de ikke får puste. Mange dør under den groteske behandlingen, og skrottene kastes vekk som søppel og graves ned.

Vi advarer om sterke scener på denne videoen.

Reaksjonene mot Fair Oaks har blant annet vært krav om boikott, og i delstatene Chicago og Indiana krav om at varene derfra må fjernes fra butikkhyllene. Saken omtales av flere av de største mediene, som CNN og The Guardian.

Eieren av Fair Oaks, Mike McCloskey, nekter ikke for hendelsene som er dokumentert på videoen, men sier at problemet var «dårlige ansatte som ikke fulgte opp vanlige retningslinjer for dyrevelferd».

– Det var en forferdelig vurdering fra min side. Jeg må se på dette som at uansett hvor hardt vi prøver, kan du alltids ende opp med dårlige folk i en organisasjon, og det er dette som har skjedd med oss, sier han i en erklæring på en video.


 

- Annonse -