Parti fra Glasgow. Foto: Pixabay.

Storbritannia ser ifølge CHM ut til å ha store sjanser til å bli arrangør av FNs klimatoppmøte i 2020 – COP26, og myndighetene har annonsert at Glasgow i Skottland er deres forslag til vertsby.

Ca 30.000 delegater er ventet til klimatoppmøtet i 2020.

Italia skal ha vært den største konkurrenten til britene om vertsrollen, men Climate Home News melder at Storbritannia og Italia nylig inngikk en avtale. Den går ut på at Storbritannia gis forrang som arrangør av selve toppmøtet, mens Italia får holde et innledende møte pluss et ungdomstoppmøte.

Også Tyrkia skal ha vist interesse for å avholde klimatoppmøtet i 2020, men anses ikke for å ha en reell sjanse til vinne fram.

COP25 blir holdt i Chile i desember i år, og det er ventet at arrangørsted av COP26 blir presentert før den tid.

23. september i år er verdens ledere innkalt til New York av FNs generalsekretær António Guterres. Han har bedt om at lederne presenterer konkrete og realistiske planer for å øke forpliktelsene som er gitt pr 2020. Den globale målsettingen er kutt i klimagassutslippene med 45 % innen 2030 og karbonnøytralitet innen 2050.


 

- Annonse -