Illustrasjonsfoto: Lego.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Det danske leketøyskonsernet Lego jobber med sitt grønne skifte. Innen 2030 skal ingen lekeklosser derfra være laget av fossil plast lenger.

Alt skal da være produsert i fornybart materiale, der råstoffet eksempelvis kan være sukkerrør eller trevirke, ifølge E24, som siterer den danske avisen Børsen.

Lego-gruppen skriver at målet deres er at produktene og driften ikke skal ha noen miljømessige effekter overhodet.

Skal ha null avfall i 2025

Som delmål for driften har Lego satt at det skal være null avfall til deponi innen 2025. 100 % av av kapp fra utformingen av klosser blir resirkulert i dag. I 2018 ble 93 % av virksomhetens samlede avfall resirkulert, ifølge bedriften selv.

At klossene etterhvert skal lages av fornybart virke, er visstnok ikke uproblematisk. I 2015 ble det satt av 1 milliard kroner til forskning på bærekraftige klosser, men man har ikke kommet helt i mål.

– Det er ikke noen lett oppgave, og vi har kun kommet et stykke på vei i dag, sier Legos administrerende direktør Niels B. Christiansen, ifølge E24.

Har kjøpt seg opp i havvind

Lego har også foretatt grep på energifeltet. I dag er selskapet i balanse energimessig, som det beskrives, ved sine investeringer i offshore vind i Tyskland. Den produserte vindkraften – Legos «andel» – var i 2018 større enn det samlede energiuttaket som Lego-fabrikkene, butikkene og kontorene stod for, opplyser bedriften.


 

- Annonse -