Det danske leketøyskonsernet Lego jobber med sitt grønne skifte. Innen 2030 skal ingen lekeklosser derfra være laget av fossil plast lenger.
Alt skal da være produsert i fornybart materiale, der råstoffet eksempelvis kan være sukkerrør eller trevirke, ifølge E24, som siterer den danske avisen Børsen.
Lego-gruppen skriver at målet deres er at produktene og driften ikke skal ha noen miljømessige effekter overhodet.
Skal ha null avfall i 2025
Som delmål for driften har Lego satt at det skal være null avfall til deponi innen 2025. 100 % av av kapp fra utformingen av klosser blir resirkulert i dag. I 2018 ble 93 % av virksomhetens samlede avfall resirkulert, ifølge bedriften selv.
At klossene etterhvert skal lages av fornybart virke, er visstnok ikke uproblematisk. I 2015 ble det satt av 1 milliard kroner til forskning på bærekraftige klosser, men man har ikke kommet helt i mål.
– Det er ikke noen lett oppgave, og vi har kun kommet et stykke på vei i dag, sier Legos administrerende direktør Niels B. Christiansen, ifølge E24.
Har kjøpt seg opp i havvind
Lego har også foretatt grep på energifeltet. I dag er selskapet i balanse energimessig, som det beskrives, ved sine investeringer i offshore vind i Tyskland. Den produserte vindkraften – Legos «andel» – var i 2018 større enn det samlede energiuttaket som Lego-fabrikkene, butikkene og kontorene stod for, opplyser bedriften.