Leder i Zero, Marius Holm, t.v. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/Zero.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Koronakrisen rammer også miljøorganisasjonene. Miljøstiftelsen Zero varsler om innstramminger for å skåne økonomien.

Med unntak av noen få nøkkelpersoner permitteres samtlige ansatte 50 prosent. Nøkkelpersonene som holdes i full jobb er nødvendige for å holde i full jobb for å sikre daglig drift, skriver organisasjonen.

– Vår viktigste oppgave nå er å sikre ZEROs arbeid med klima i det lange løp. Vi gjør vårt beste for å ta vare på våre ansatte, og opplever at organisasjonen står samlet om hvordan vi møter situasjonen, sier leder Marius Holm (bildet).

Mye arbeid er utsatt på ubestemt tid

– Også for Zero er situasjonen krevende, selv om den er langt mer dramatisk for andre. Vi opprettholder et så høyt aktivitetsnivå som situasjonen tillater, og vi vil gjøre alt vi kan for å holde farten oppe i det viktige arbeidet vi gjør for klimasaken.

Verken arrangementer, møter med politikere og næringsliv, samarbeidsprosjekter eller øvrige aktiviteter, gjennomføres som normalt i Zero.

– Selv om vi prøver å løse så mye som mulig gjennom digitale møteplasser, er mye utsatt på ubestemt tid. Det påvirker både arbeidshverdagen og handlingsrommet for å fremme gode klimaløsninger, sier Holm.

Økonomisk usikkerhet

Organisasjonen fremholder at økonomien i utgangspunktet er sunn, men at egenkapitalen ikke er stor nok til å opprettholde aktiviteten på samme nivå i lengre tid uten nye inntekter fra næringslivet.

– Det er all grunn til å tro at når koronakrisen rammer så mange bedrifter hardt, vil dette også ramme oss. Vi har en tett og god dialog med mange aktører i samfunnet, og har stor forståelse for og medfølelse med den krevende økonomiske situasjonen også de står i nå, sier daglig leder Marius Holm.


 

- Annonse -