Foto: Norges Bedriftsidrettsforbund.

Årets aksjon får en ekstra dimensjon siden kollektive transportmidler har halvert kapasiteten på grunn av koronasituasjonen.

De gjenværende plassene på trikker og tog bør være forbeholdt de som trenger dem, påpeker arrangøren, Norges Bedriftsidrettsforbund.

– Det betyr at vi som kan bruke beina, skateboarde, sparkesykle eller sykle, bør gjøre det, sier prosjektleder for Sykle til jobben, Heidi Gromstad.

Uansett rammene rundt, meningen med tiltaket er som før å oppfordre så mange som mulig til å la egne bein sørge for transporten til jobben. Mange er nok der allerede.

– Hjemmekontor? Bruk sykkelen til de andre ærendene!

Gromstad påpeker at bruken av hjemmekontor, som nå har blitt så vanlig, fjerner reiseveien til jobb, som for mange er knyttet til trening og aktivitetsglede.

– Frisk luft om morgenen gjør godt! Hvis man har hjemmekontor, eller er permittert oppfordrer vi til å bruke sykkel på andre transportetapper som å hente i barnehagen, kjøpe mat eller hente på posten, sier Gromstad.

«Kan gi deg det ekstra dyttet»

Helseaspektet blir ytterligere understreket av arrangøren:

«Å delta på Sykle til jobben-aksjonen være et godt bidrag, og en ekstra motivasjon for å få opp aktivitetsnivået. Sykle til jobben-aksjonen er en konkurranse som gir deg det ekstra dyttet til å utvikle de gode vanene for aktivitet», skriver forbundet.

Man registrerer seg på Sykletiljobben.no, og i tillegg til sykling gjelder også aktiviteter som klatring, yoga, frisbee og gåturer.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?