Ingrid Rostad ble valgt til prestisjefylt rolle i UNEP for de neste to årene. Foto: ForUM.

ForUM-rådgiver Ingrid Rostad er valgt til den prestisjefulle rollen som koordinator for gruppa av ikke-statlige organisasjoner i FNs miljøprogram, UNEP. 

– Veldig spennende og stort, sier hun i en pressemelding. Oppdraget vil vare i to år.

Disse organisasjonene er organiserte i Major Group for NGOs og har sammen med de andre gruppene som hovedoppgave å sikre meningsfull deltakelse for sivilsamfunn i alle FNs miljøprogram sine prosesser. Gruppen består av rundt 400 organisasjoner totalt. 

Rostad, som til daglig jobber som fagrådgiver i Forum for utvikling og miljø, ser frem til arbeidet. 

– Det blir veldig spennende å komme enda tettere på. Jeg gleder meg til å bidra til å løfte frem organisasjonenes viktige kunnskap. 

– Viktig at sivilsamfunn blir representert

I denne uka har Rostad representert norsk sivilsamfunn i den norske delegasjonen til FNs miljøforsamling. Hun trekker fram dette som et viktig tiltak fra norske myndigheter. 

– Det er svært få medlemsstater som har inkludert sivilsamfunn i sine delegasjoner til denne første sesjonen av FNs miljøforsamling, så det gir et viktig signal at Norge, som president for forsamlingen, har inkludert oss. 

Rostad er utdannet statsviter og har lang erfaring fra frivillig sektor og internasjonale politiske prosesser. Likevel er hun ydmyk over jobben hun nå tar på seg. 

– Det er en stor ære å bli valgt, men det er ingen lett oppgave å ta fatt på i en tid hvor vi som sivilsamfunn må håndtere stadig nye utfordringer og hinder for deltagelse. 


- Annonse -
Vil du annonsere her?