Cathrine Pia Lund er ny direktør i Miljømerking Norge

Cathrine Lund kommer fra Innovasjon Norge, der hun har vært en del av toppledergruppen og hatt ansvar for eksport, internasjonalisering og merkevaren Norge.

Nå skal hun videreutvikle og posisjonere Svanemerket – det offisielle miljømerket i Norge og Norden.

– Miljømerking er viktigere enn noen gang og Svanemerket har svært høy kjennskap i det norske folk. Vi har en stor oppgave foran oss med å synliggjøre fortrinn knyttet til miljømerking og å påvirke atferd hos både produsenter og forbrukere slik at de gjør mer bærekraftige valg, sier Cathrine Pia Lund.

Hun overtar stillingen etter Anne-Grethe Henriksen, som har vært fungerende direktør i Miljømerking Norge, men som har stillingen som markeds- og kommunikasjonssjef.

– EU har lansert sin Green Deal og akkurat nå pågår det internasjonale prosesser som er svært viktige for videreutvikling av Svanemerket og miljømerking i Norge og Norden. Vi ønsker å være en sentral aktør i det nordiske og internasjonale samarbeidet for å påvirke fremtidens miljømerking. Jeg gleder meg til å gå løs på dette viktige arbeidet sammen med dyktige og engasjerte kollegaer i Svanemerket i Norge, sier Lund.

Annonse

Styreleder i Miljømerking Norge, Jarle Skeidsvoll, er fornøyd med å ha fått Lund som ny direktør.

– Vi er svært glade for at Cathrine Pia Lund har takket ja til stillingen som leder i Miljømerking. Lund har en imponerende bred, dyp og relevant lederkompetanse fra næringslivet og det offentlige. Vi er overbevist om at hun er rett person til å lede Miljømerking inn en framtid med store vekstmuligheter for Svanemerket, sier Skeidsvoll.


- Annonse -