Cathrine Pia Lund er ny direktør i Miljømerking Norge

- Annonse -

Cathrine Lund kommer fra Innovasjon Norge, der hun har vært en del av toppledergruppen og hatt ansvar for eksport, internasjonalisering og merkevaren Norge.

Nå skal hun videreutvikle og posisjonere Svanemerket – det offisielle miljømerket i Norge og Norden.

– Miljømerking er viktigere enn noen gang og Svanemerket har svært høy kjennskap i det norske folk. Vi har en stor oppgave foran oss med å synliggjøre fortrinn knyttet til miljømerking og å påvirke atferd hos både produsenter og forbrukere slik at de gjør mer bærekraftige valg, sier Cathrine Pia Lund.

Hun overtar stillingen etter Anne-Grethe Henriksen, som har vært fungerende direktør i Miljømerking Norge, men som har stillingen som markeds- og kommunikasjonssjef.

– EU har lansert sin Green Deal og akkurat nå pågår det internasjonale prosesser som er svært viktige for videreutvikling av Svanemerket og miljømerking i Norge og Norden. Vi ønsker å være en sentral aktør i det nordiske og internasjonale samarbeidet for å påvirke fremtidens miljømerking. Jeg gleder meg til å gå løs på dette viktige arbeidet sammen med dyktige og engasjerte kollegaer i Svanemerket i Norge, sier Lund.

Styreleder i Miljømerking Norge, Jarle Skeidsvoll, er fornøyd med å ha fått Lund som ny direktør.

– Vi er svært glade for at Cathrine Pia Lund har takket ja til stillingen som leder i Miljømerking. Lund har en imponerende bred, dyp og relevant lederkompetanse fra næringslivet og det offentlige. Vi er overbevist om at hun er rett person til å lede Miljømerking inn en framtid med store vekstmuligheter for Svanemerket, sier Skeidsvoll.


- Annonse -