Silje Ask Lundberg. Foto: Tor Bjarne Christensen.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Tidligere leder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg, er ansatt for å starte Norden-kontor for den Washington-baserte stiftelsen Oil Change International.

Oil Change International jobber for en rettferdig omstilling vekk fra olje og gass, og for å belyse kostnadene og konsekvensene dagens oljeutvinning har for miljø og klima, heter det i pressemeldingen som er sendt ut.

Lundberg vil lede arbeidet til Oil Change International for en ny olje- og gasspolitikk opp mot landene rundt Nordsjøen, som Norge, Tyskland og Storbritannia. Oil Change International har tidligere gitt ut rapporten Sky’s limit Norway: Why Norway should lead the way in a managed decline of oil and gas extraction, som konkluderte med at norsk olje- og gassproduksjon ikke var forenelig med målene i Parisavtalen.

– Vi er helt, fullstendig avhengig av en styrt utfasing av olje, kull og gass, og det må åpenbart få konsekvenser for land som Norge. Det er ikke mulig å løse klimaproblemet, og fortsette å produsere olje og gass. Rapporten som nettopp ble publisert av FNs klimapanel viser hvor katastrofalt klimaendringene kan komme til å ramme dersom vi ikke handler nå. En stans i all ny leting etter olje og gass er noe av det viktigste en ny regjering må levere på, sier Lundberg.

Brenner for å endre norsk oljepolitikk

– Jeg gleder meg til å endelig kunne fokusere all energien min på det jeg har brent for siden jeg var 12 år, og meldte meg inn i Natur og Ungdom: Å endre norsk oljepolitikk. Det engasjementet har aldri vært større, hverken i Norge eller i meg. Med Oil Change International får jeg i tillegg jobbe opp mot andre europeiske land om det samme. Det kunne ikke vært en bedre match, sier Lundberg.

Oil Change International står bak en rekke rapporter og publikasjoner om konsekvensene av videre olje- og gassproduksjon. Stiftelsen har 24 ansatte og har i tillegg til hovedkontoret i Washington DC, kontor i New Zealand, Swaziland, London, Amsterdam og Paris.

Skjermdump av forsiden til stiftelsens hjemmesider


- Annonse -