Den årlige hagefugltellingen arrangeres til helgen

Helgen 29.–30. januar arrangeres den årlige hagefugltellingen der alle som mater fugler ved boligen eller hytta kan delta.

– I fjor fikk vi rapporter fra hele 13.000 fôringsplasser som meldte inn rundt 583.000 fugler. Vi regner med at over 30.000 personer var involvert i tellingen, opplyser BirdLife, tidligere Norsk Ornitologisk Forening, i en pressemelding.

De håper at enda flere ønsker å delta i år og melder inn hvor mange hagefugler de ser i løpet av helgen. Målet med tellingen er blant annet å skape interesse og øke kunnskapen om fugler og natur, skriver foreningen.

– Telleresultatet blir verdifulle data for å gi oss et bilde av bestandsutviklingen for våre vanligste vinterfuglarter, skriver BirdLife.

(©NTB)


- Annonse -
Vil du annonsere her?