Leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen, mener Kleveland driver usaklig kritikk. Foto: Eryk Oskar Swiergon-81 / NBU / Flickr / Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0).
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen reagerer sterkt på utsagnet til Live Kleveland i Dyrevernalliansen.  

Regjeringen nullet dyrevernorganisasjonen NOAH, og kuttet støtten til Dyrevernalliansen med 60 000 kroner, i årets statsbudsjett som ble lagt fram forrige uke. Kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland, gikk hardt ut mot budsjettforslaget, og innrettet deler av kritikken sin slik at den favnet Norges Bygdeungdomslag (NBU).

– Regjeringen synes tydeligvis det er greit at dyr sulter i hjel på båsen så lenge Bygdeungdomslaget har midler til låvefest, sa Kleveland blant annet.

– Holder ikke mål

Leder i Norges Bygdeungdomslag, Henrik Nordtun Gjertsen, reagerer sterkt på dette.

– Dette er en påstand som ikke holder mål. Norges Bygdeungdomslag består først og fremst av ungdommer som ønsker å gjøre bygda si til et bedre sted å vokse opp. Lokallagene våre skaper en forskjell i bygda si, om det måtte være gjennom tevlinger, organisasjonsopplæring, eller låvefester, når de ønsker det. Det er interessant at Kleveland heller kritiserer ungdommen som gjøre en forskjell, enn å drive saklig kritikk av regjeringens budsjettforslag, skriver han i en epost til Naturpress.  

– Dyrevernalliansen får mer enn NBU

– Hos oss er alle velkomne, og det nettverket vi gir til unge bønder er nettopp med på å sikre god dyrevelferd gjennom god bondehelse. Kleveland bør også merke seg at hennes egen organisasjon får 550 000 kr mer i støtte enn oss, selv etter kutt, sier Gjertsen.  


- Annonse -