Energiomstillingskonferansen til NPF klarte ikke å fylle opp stolene. Nå er konferansen utsatt. Illustrasjonsfoto: Pixabay.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
En to dager lang energiomstillingskonferanse som skulle vært holdt i Norges oljehovedstad Stavanger denne uka, måtte avlyse på grunn av for lav deltakelse.

Det er bransjenettstedet Montel som melder dette.

Arrangør av konferansen – som nå utsettes til våren – er Norsk Petroleumsforening. Blant temaene som skulle drøftes på konferansen var Norges utfasing av resterende fossil energi, elektrifiseringens virkninger og hvilke utslippsfrie teknologier som vil vinne frem.

Nestleder i Høyre, Tina Bru, var blant de som skulle holde innlegg.

MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson har uttalt seg til Montel om avlysningen:

– Det underliggende skumle er jo at den massive retorikken om at alt går greit med olje, den manifesterer seg i 40 prosent klimaskeptikere i Norge og kanskje også i at folk ikke gidder å gå på omstillingsseminar fordi de er mer opptatt av å lete etter mer olje og gass, sier Hansson til Montel.

Nestleder i MDG, Ingrid Liland, skriver i en tweet: «Hvem trenger satire».

Oljeskattepakken årsak til liten omstillingsinteresse?

Under Covid-pandemien fikk oljebransjen i Norge store skattelettelser, noe som økte investeringene i næringen. SV-leder Audun Lysbakken pekte i mars i år på oljeskattepakken som en av årsakene til liten omstilling.

– Oljeskattepakken gjør at Norge kommer altfor seint i gang med det grønne skiftet, sa Lysbakken til FriFagbevegelse på EL og IT Forbundets landsmøte.

Lysbakken viste til grønne omstillingspakker lansert både i USA og EU.

– I Norge derimot, har store penger gått til en oljeskattepakke som låser oss til gammelt mønster. Det mangler fortsatt en ordentlig plan for at vi skal ta igjen det forspranget andre land har fått. Nå trenger vi en nasjonal plan for havvind, hydrogen og alle de andre tingene vi skal leve av i framtida.

Også tidligere statsminister Erna Solberg (H) har innrømmet at det var en feil å innføre den gunstige oljeskattepakken under pandemien.

– Jeg tror de fleste av oss kan se at med de høye oljeprisene vi har nå, så har det vært helt unødvendig. Men det visste vi ikke da, uttalte Erna Solberg til NRK.

Norsk Petroleumsforening er en interesseorganisasjon for norsk olje- og gassvirksomhet. Medlemmene skal nyte godt av nettverksbygging, faglig aktivitet og informasjonsformidling, opplyser organisasjonen.

Konferansen er utsatt til en gang i 2024.


- Annonse -