Andrew Kroglund, generalsekretær i BKA. Foto: Halfdan Wiik.

Kroglund har hatt åremålsstillingen som generalsekretær siden 1. august 2021.

Han forlenger sitt engasjement med to år, opplyser BKA på sine nettsider.

– Jeg må bare få sagt at jeg er stolt og glad over å tilhøre et slikt aksjonsfellesskap som BKA. Det er så mange ildsjeler og så mye akkumulert kunnskap i medlemsmassen. Måten vi nå organiserer oss på gjør at vi blir en formidabel kraft i samfunnsdebatten. En nødvendig kraft, en annerledes kraft! Med styreleder Linda Parr i førersetet har vi det siste året tatt noen viktige organisatoriske skritt, ikke minst ved at vi har fundert mye av arbeidet vårt på et aktivt landsstyre, og flere gode, faglig sterke temagrupper. Det gjør at vi kan levere svært gode innspill i den offentlige debatten, og at vi fremstår som om vi har et svært sekretariat, noe vi ikke har. Fornybargruppa, for eksempel, har nettopp levert et fyldig notat som blir vårt høringssvar til rapporten fra Klimautvalget 2050, et særdeles viktig styringsdokument for framtida, som BKA har tenkt å sørge for ikke havner i en skuff, sier Kroglund.

Lang erfaring fra NGO-livet

Kroglund (64) har hatt en rekke verv og posisjoner i flere frivillige organisasjoner opp gjennom årene. Han har blant annet vært leder av Regnskogfondet og styreleder i ForUM for utvikling og Miljø. I WWF Verdens naturfond har han vært seniorrådgiver. Som frilanser har Kroglund blant annet jobbet med møteledelse, konferansiervirksomhet, bokanmeldelser og journalistikk (deriblant reportasjer og kronikkinnlegg i Naturpress og Transit magasin). Han er forfatter av flere bøker, den nyeste heter «Termostat» og handler om klimaendringer.

Besteforeldrenes klimaaksjon har en betydelig rolle i det nystartede European Grandparents for Climate. I august 2025 inviterer BKA alle de europeiske søsterorganisasjonene til en stor konferanse i Oslo.

– BKA har bidratt sterkt med fødselshjelp – som den suverent største og best organiserte av partnerne. Etter å ha vært på en nordisk konferanse i september, i Reykjavik, om eldre og klimaengasjement, har vi også fått gode kontakter i Klima- og miljødepartementet, som kan gi oss litt drahjelp inn i dette arbeidet, sier Andrew Kroglund til BKAs nettsted.


- Annonse -
Vil du annonsere her?