Stem på din favoritt miljølåt
Stem på din favoritt miljølåt

Stikkord: kjøttforbruk

Forsker mener Gilde-kampanje om rødt kjøtt er misvisende

Det er ikke nødvendig med rødt kjøtt for å ha et sunt kosthold og få dekket behovet for næringsstoffer, ifølge Helsedirektoratet.

«Rødt kjøtt gjør deg til mer mann»: Kjøttindustrien bruker 7 myter i reklamen, ifølge studie

Kjøttforbruket pr person i Norge har økt med nesten 50 prosent siden 1989. Nå tas det til orde for begrensninger i kjøttreklamen.

Orkla vil satse tungt på plantebasert mat

"Vi er bare i begynnelsen av et massivt skifte mot alternative proteinkilder".

Dokumentert ved studie: Betydelig klimagevinst av redusert kjøttforbruk

En halvering av kjøttforbruket kan kutte Tysklands karbonutslipp fra matproduksjon med 27 prosent eller 56 millioner tonn.

Sakte skjer stor endring: Sju sider ved norsk landbruk

I 2019 åt vi 80 kilo grønsaker, 53 kilo potet og 20 kilo kylling. I 1989 var tala 60 kilo grønt, 80 kilo potet og 5 kilo kylling.

– Feigt og tannløst

– Feigt og tannløst av regjeringen å droppe moderat redusert kjøttkonsum bare for å unngå bråk med landbruksorganisasjonene, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.