Stikkord: kjøttforbruk
Forsker mener Gilde-kampanje om rødt kjøtt er misvisende
Det er ikke nødvendig med rødt kjøtt for å ha et sunt kosthold og få dekket behovet for næringsstoffer, ifølge Helsedirektoratet.
«Rødt kjøtt gjør deg til mer mann»: Kjøttindustrien bruker 7 myter i reklamen, ifølge studie
Kjøttforbruket pr person i Norge har økt med nesten 50 prosent siden 1989. Nå tas det til orde for begrensninger i kjøttreklamen.
Orkla vil satse tungt på plantebasert mat
"Vi er bare i begynnelsen av et massivt skifte mot alternative proteinkilder".
Dokumentert ved studie: Betydelig klimagevinst av redusert kjøttforbruk
En halvering av kjøttforbruket kan kutte Tysklands karbonutslipp fra matproduksjon med 27 prosent eller 56 millioner tonn.
Sakte skjer stor endring: Sju sider ved norsk landbruk
I 2019 åt vi 80 kilo grønsaker, 53 kilo potet og 20 kilo kylling. I 1989 var tala 60 kilo grønt, 80 kilo potet og 5 kilo kylling.
– Feigt og tannløst
– Feigt og tannløst av regjeringen å droppe moderat redusert kjøttkonsum bare for å unngå bråk med landbruksorganisasjonene, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.