Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Stikkord: Klimasats

Andreas Bjelland Eriksen. Hogst.
– Det er ikke lenger nok å beskytte naturen, vi må også restaurere ødelagt og forringet natur, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.
– Alle kommuner må ha klare planer for hvordan de skal kutte utslipp i årene som kommer, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.
Sjå komplette oversikter frå årets Klimasats-tildelingar.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.
Potten kuttes ned til 100 millioner kroner. Det burde ha vært en milliard, mener Miljøstiftelsen ZERO.
– Vi er helt avhengig av det lokale klimaarbeidet for å redusere de norske utslippene, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.
Klimasats er regjeringens ordning for økonomisk støtte til tiltak som reduserer utslipp av klimagasser eller bidrar til overgangen til lavutslippssamfunnet. Støtteordningen ble startet opp i 2016, og siden den gang er det gitt tilsagn om 600 millioner kroner til rundt 950 prosjekter over hele landet. Kommuner og fylkeskommuner kan søke midlene...
Klimasatsordningen er inne i sitt tredje år, og denne gangen har det kommet inn 353 søknader fra kommunene. Alle fylkene er representert. Det er satt av 150 millioner kroner i 2018-budsjettet til Klimasats. Det er Miljødirektoratet som administrerer ordningen, og pengene skal gå til tiltak som kan kutte i klimagassutslipp. Totalt...