Stikkord: landbruk
Store mengder husdyrgjødsel renner ut i vannmiljøer og skader fisk og bunndyr
"Vi har sett eksempler på at nesten hele årsklasser av fiskeyngel i mindre bekker og elver har dødd som følge av akuttutslipp av husdyrgjødsel."
Klimaforsker overrasket – tre uker lenger vekstsesong
Bønder i Norden har fått utvidet vekstsesongen og kan nå dyrke i tre uker mer enn tidligere.
Vipa er kritisk truet. Mange steder i Rogaland er den helt borte
Intensiv jordbruksdrift med tidlig grasvekst, effektiv drenering, intensiv markbehandling og gjentatt slått, skaper problemer for vipa.
Norsk landbruksteknologi til Øst-Afrika
"Løvelys" og satelittbasert sporing av husdyr er blant produktene som norske selskaper eksporterer til Øst-Afrika.
“Rødt kjøtt gjør deg til mer mann”: Kjøttindustrien bruker 7 myter i reklamen, ifølge studie
Kjøttforbruket pr person i Norge har økt med nesten 50 prosent siden 1989. Nå tas det til orde for begrensninger i kjøttreklamen.
Bondelaget ber om flere uanmeldte tilsyn på norske bruk
Antallet tilsyn er gått ned fra 9.439 i 2016 til 2.840 i fjor. Det viser en gjennomgang av Mattilsynets årsrapporter om dyrevelferd.
– Det er på høy tid at Stortinget tar større ansvar for landets matproduksjon
– Jordbrukspolitikken må være sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig, skriver signaturene av dette oppropet.
Bruker millioner på kjøttreklame rettet mot skolebarn – MatPrat skal stanse «angrepene på rødt kjøtt» i 2021
MatPrat er ansiktet utad for Opplysningskontoret for egg og kjøtt (OEK), kjøttbransjens eget pr- og reklame-apparat.
Matjorda i kornbeltet i USA utarmes av intensivt jordbruk
Ensidig dyrking, overgjødsling med kunstgjødsel, kunstig vanning og sprøyting med plantegifter, har ført til de begredelige tilstandene.
Sakte skjer stor endring: Sju sider ved norsk landbruk
I 2019 åt vi 80 kilo grønsaker, 53 kilo potet og 20 kilo kylling. I 1989 var tala 60 kilo grønt, 80 kilo potet og 5 kilo kylling.













