Stikkord: matproduksjon
– Det er på høy tid at Stortinget tar større ansvar for landets matproduksjon
– Jordbrukspolitikken må være sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig, skriver signaturene av dette oppropet.
Debatten om bærekraftig matproduksjon i Norge: Snever, villedende og forvirrende
"I debatten om norsk jordbruk er det tydelig uklart hva som egentlig ligger i begrepet bærekraft." (Janne Karin Brodin, NMBU)
Hva med den norske bonden i en ny matframtid?
"For norsk matproduksjon trenger ikke konsekvensene av klimaendringene å bli så dramatiske som for flere av landene lenger sør i Europa."
Nå bygges Nord-Europas største «spiselige tak» på Økern i Oslo
Store deler av takarealet settes av til dyrking av frukt, bær, urter og spiselige blomster. Bier sørger for at honning er med på matseddelen.
Norge importerer over halvparten av maten vi spiser. Hvorfor gjør vi det?
Selvforsyningsgraden vår ligger stabilt på rundt 45 prosent av totalt forbruk. Kunne vi ha utnyttet egne lokale ressurser bedre?