Frontrunner Publishing
Frontrunner Publishing

Stikkord: matproduksjon

"For norsk matproduksjon trenger ikke konsekvensene av klimaendringene å bli så dramatiske som for flere av landene lenger sør i Europa."
Store deler av takarealet settes av til dyrking av frukt, bær, urter og spiselige blomster. Bier sørger for at honning er med på matseddelen.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på Naturpress, og automatisk tilgang på både Transit Magasin og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.
Selvforsyningsgraden vår ligger stabilt på rundt 45 prosent av totalt forbruk. Kunne vi ha utnyttet egne lokale ressurser bedre?

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på Naturpress, og automatisk tilgang på både Transit Magasin og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.
Når noen av verdens fremste forskere skal konkludere på et internasjonalt toppmøte i Geneve i neste uke, er det ventet at de tar til orde for et skifte til et vegetarisk kosthold rundt om i verden, for å hindre at den globale oppvarmingen ikke skal stige 1,5 grader over...
Argumentet som økologisk jordbruk alltid har måttet kjempe mot, at det ikke klarer å produsere like store avlinger som det kunstgjødsel- og sprøytemiddelbaserte jordbruket, kommer i et nytt lys etter lanseringen av en ny studie. For avlingsvolumene er ikke det mest avgjørende i scenariet, men en dreining over til et...
Indila Theu blir i Norge i to uker og vil møte flere hundre norske bønder i løpet av perioden hun er her. Hun deltar på mange arrangementer for å fortelle sin historie, opplyser Utviklingsfondet, som har fått utarbeidet en rapport om hvordan klimaendringene i verden vil medføre redusert matproduksjon. Rapporten ser...
Det er 3,5 millioner flere enn landets befolkning. Vår apetitt på spanske skinker og pølser `spiser opp´ landet innenfra, og når antall svin nå overgår mennesker gir det store utfordringer for miljø og dyrevelferd. Grisen - Spanias laks Svineproduksjon er blitt en svært viktig del av landets økonomi, og industrien produserte...
I det som kalles verdens hittil bredest anlagte analyse av landbrukets skadevirkninger på kloden vår, er konklusjonene knusende for dyrehold til kjøtt- og melkeproduksjon.  Her er noen av de mest slående punktene fra rapporten: Bare 18 % av verdens kaloriforbruk og 37 % av proteinforbruket kommer fra kjøtt- og melkeprodukter....
Regjeringen og den norske matbransjen er enige om dette målet, og partene har signert en formell avtale. Avtalen ble underskrevet 23. juni av klima- og miljøminister Vidar Helgesen, barne- og likestillingsminister Solveig Horne, statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet, statssekretær Roy Angelvik i Nærings- og fiskeridepartementet og statssekretær...