Stikkord: matproduksjon
Kyllingbonde tiltalt for mishandling av 31.000 kyllinger
Risikerer inntil tre års fengsel, om han skulle bli dømt.
Potet er klimavinneren på middagsbordet
En gruppe tyske forskere har sammenlignet ti ulike livsløpsstudier for noen av verdens viktigste matplanter.
Genteknologi: Sunn skepsis, eller utdatert skremsel?
Forskere ved NIBIO håper på en oppmykning av loven for å kunne ta i bruk CRISPR for å løse utfordringer blant annet knyttet til jordbruk, matsikkerhet og klima.
Kan vi mette alle uten å ødelegge verden? «Regenesis» av George Monbiot tar oss et stykke på vei
Industrilandbruket skaper enorme problemer for kloden. George Monbiot foreslår løsninger i sin nyeste bok.
Ny norsk nettportal: «Skal vi velge vegetarburger eller hamburger?», «Har dyra hatt det bra?»
Tre miljøorganisasjoner har deltatt i samarbeidet om den nye nettsiden, men ingen dyrevernorganisasjoner.
Klimaendringer og andre hendelser kan føre til matrasjonering også i Norge, ifølge ny rapport
I Norge vil ekstremvær som regn og tørke, hetebølger, varmere hav, skadedyr og sykdommer gjøre det vanskeligere å produsere mat.
Utvidet samarbeid mellom Bellona og NMBU
Bærekraft, bioøkonomi og økosystemtjenester er sentrale begreper i den nye avtalen.
Verdens matvarepriser var på sitt høyeste nivå på ti år i 2021
Prisene i 2021 steg med 28 prosent sammenlignet med året før, ifølge FNs mat- og jordbruksorganisasjon (FAO).
– Visste du at me no er på veg inn i den største globale matvarekrisa i nyare historie?
(KRONIKK) " ... det hender så mykje dramatisk i den globale matvaremarknaden at eg ikkje evner å halde kjeften lenger..."
Faktasjekk: Hvor selvforsynte er vi egentlig med mat?
Påstand: Vår selvforsyningsgrad er i dag så vidt over 30 prosent.