onsdag, mai 25, 2022
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
Hjem Stikkord Matproduksjon

Stikkord: matproduksjon

Prisene i 2021 steg med 28 prosent sammenlignet med året før, ifølge FNs mat- og jordbruksorganisasjon (FAO).
(KRONIKK) " ... det hender så mykje dramatisk i den globale matvaremarknaden at eg ikkje evner å halde kjeften lenger..."
Påstand: Vår selvforsyningsgrad er i dag så vidt over 30 prosent.
– Jordbrukspolitikken må være sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig, skriver signaturene av dette oppropet.
"I debatten om norsk jordbruk er det tydelig uklart hva som egentlig ligger i begrepet bærekraft." (Janne Karin Brodin, NMBU)
"For norsk matproduksjon trenger ikke konsekvensene av klimaendringene å bli så dramatiske som for flere av landene lenger sør i Europa."
Store deler av takarealet settes av til dyrking av frukt, bær, urter og spiselige blomster. Bier sørger for at honning er med på matseddelen.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement eller 24 timers tilgang.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Selvforsyningsgraden vår ligger stabilt på rundt 45 prosent av totalt forbruk. Kunne vi ha utnyttet egne lokale ressurser bedre?
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement eller 24 timers tilgang.

Allerede abonnent? log in

NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Når noen av verdens fremste forskere skal konkludere på et internasjonalt toppmøte i Geneve i neste uke, er det ventet at de tar til orde for et skifte til et vegetarisk kosthold rundt om i verden, for å hindre at den globale oppvarmingen ikke skal stige 1,5 grader over...
Argumentet som økologisk jordbruk alltid har måttet kjempe mot, at det ikke klarer å produsere like store avlinger som det kunstgjødsel- og sprøytemiddelbaserte jordbruket, kommer i et nytt lys etter lanseringen av en ny studie. For avlingsvolumene er ikke det mest avgjørende i scenariet, men en dreining over til et...