Stikkord: matproduksjon
Kan vi mette alle uten å ødelegge verden? «Regenesis» av George Monbiot tar oss et stykke på vei
Even Dessau -
Industrilandbruket skaper enorme problemer for kloden. George Monbiot foreslår løsninger i sin nyeste bok.
Ny norsk nettportal: «Skal vi velge vegetarburger eller hamburger?», «Har dyra hatt det bra?»
Redaksjonen -
Tre miljøorganisasjoner har deltatt i samarbeidet om den nye nettsiden, men ingen dyrevernorganisasjoner.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.
Allerede abonnent? log in
NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Allerede abonnent? log in
NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Klimaendringer og andre hendelser kan føre til matrasjonering også i Norge, ifølge ny rapport
Redaksjonen -
I Norge vil ekstremvær som regn og tørke, hetebølger, varmere hav, skadedyr og sykdommer gjøre det vanskeligere å produsere mat.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.
Allerede abonnent? log in
NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Allerede abonnent? log in
NYHET 2022: Abonnement på Naturpress gir automatisk fri tilgang til alt innhold på Transitmag.no.
Bærekraft, bioøkonomi og økosystemtjenester er sentrale begreper i den nye avtalen.
Prisene i 2021 steg med 28 prosent sammenlignet med året før, ifølge FNs mat- og jordbruksorganisasjon (FAO).
– Visste du at me no er på veg inn i den største globale matvarekrisa i nyare historie?
Jørund Kvaale Hansen, bonde -
(KRONIKK) " ... det hender så mykje dramatisk i den globale matvaremarknaden at eg ikkje evner å halde kjeften lenger..."
Påstand: Vår selvforsyningsgrad er i dag så vidt over 30 prosent.
– Det er på høy tid at Stortinget tar større ansvar for landets matproduksjon
14 organisasjonsledere (signaturer nederst i artikkelen) -
– Jordbrukspolitikken må være sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig, skriver signaturene av dette oppropet.
Debatten om bærekraftig matproduksjon i Norge: Snever, villedende og forvirrende
Janne Karin Brodin, Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) -
"I debatten om norsk jordbruk er det tydelig uklart hva som egentlig ligger i begrepet bærekraft." (Janne Karin Brodin, NMBU)
"For norsk matproduksjon trenger ikke konsekvensene av klimaendringene å bli så dramatiske som for flere av landene lenger sør i Europa."