- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Riksdagen har nylig vedtatt et klimapolitisk rammeverk for Sverige der en klimalov inngår. Proposisjonen ble levert av regjeringen 14. mars i år.

Rammeverket bygger på en parlamentarisk avtale fra i fjor, og består av nye klimamål, en klimalov og et klimapolitisk råd. Avtalen er mellom Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna, og på noen punkter også Vänsterpartiet.

– Klimaloven er den viktigste reformen

– Alle land behøver å vise aktivt at de tar ansvar for klimaspørsmålet. Dagens vedtak viser at Sverige skal fortsette med å være et ledende land i det globale arbeidet med å sette ut i live Parisavtalens amibisiøse målsetninger. Klimaet kan ikke vente. Klimaloven er den viktigste reformen som vår generasjons politikere gjennomfører for våre barn og barnebarn, sier klimaminister Isabella Lövin (bildet).

Null utslipp i 2045

Klimaloven inneholder bestemmelser om regjeringens klimapolitiske arbeid. Hvert år skal regjeringen i sitt budsjettforslag legge fram en klimarapport til riksdagen og ta fram en klimahandlingsplan for hver mandatperiode. Den første klimarapporten vil bli lagt fram høsten 2018, og den første handlingsplanen kommer i løpet av 2019,

Sverige har vedtatt at senest i 2045 skal landet ha netto null klimagassutslipp. Det er vedtatt etappemål for 2030 og 2040.

Norge fikk sin klimalov 2. juni i år.


Foto: Regjeringen.se

- Annonse -