Høyres landsmøte har vedtatt at Oljefondet kan få investere direkte i såkalt unotert infrastruktur – det vil si ikke-børsnoterte selskaper – som produserer fornybar energi.


Det blir ønsket velkommen av mange, både miljøorganisasjoner og politikere. Blant de sistnevnte er MDGs Rasmus Hansson og SVs Kari Elisabeth Kaski, ifølge EnerWe.

– Verden trenger enorme investeringer i ny fornybar energi, og en slik åpning er noe av det viktigste Norge kan gjøre i klimaarbeidet, sier leder i Zero, Marius Holm, i en pressemelding.

Holm fortsetter:

– En åpning for å investere direkte i fornybar energi vil ha stor betydning for det globale klimaarbeidet. Det er også bra for Norge, siden det vil bidra til bedre avkastning og mindre samlet risiko for fondet.

På Twitter har nyheten blitt hyllet av flere:

FIVH:

Greenpeace Norge:

Stefano Esposito:

Truls Gulowsen, leder Greenpeace Norge:

– Sterkt signal til andre investorer og fond

Vedtaket har blitt lagt merke til også utenfor Norges grenser, og er omtalt i mange internasjonale medier.

Reuters siterer tidligere sjef for Bank of England, Paul Fisher, som nå har en ledende posisjon ved Cambridge Institute for Sustainability Leadership.

– Dette vedtaket fra det regjerende konservative partiet vil være et sterkt signal til andre investorer og nasjonale fond, fra London til Tokyo og Seoul, sier Fisher.

Regjeringen skal legge fram årets stortingsmelding om forvaltningen av Oljefondet førstkommende tirsdag. Da kan et stortingsvedtak om samme sak bli en realitet.


- Annonse -
Vil du annonsere her?