Her er den nye banen (Foto: Bane Nor / Hans Morten Tamnes )
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Den nye dobbeltsporede banen gir en generell reisetidsreduksjon på 20 minutter mellom byene i Grenland og Vestfold.

Så kjapt blir ikke strekningen tilbakelagt med en gang, men fra 9. desember skal alle brikkene være på plass, og da vil for eksempel toget bruke kun 12 minutter mellom Porsgrunn og Larvik.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) (Foto: Flickr / Regjeringen)

Det er samferdselsminister Jon Georg Dale som i morgen kan erklære strekningen for åpnet, gjennom en seremoni på Larvik stasjon.

Den nye banen erstatter en gammel og nedslitt bane som ble stengt ned 7. august. Det var dårlig kurvatur og den gikk gjennom et rasfarlig terreng med lav hastighet som et resultat, skriver Bane Nor i en pressemelding.

Foto: Bane Nor / Hans Morten Tamnes .

Den nye og raske banestrekningen ventes også å spille viktig rolle kommunikasjonsmessig i det nye sammenslåtte fylket Vestfold og Telemark, som blir en realitet fra 1. januar 2020.

I morgen, fredag 28.september går et åpningstog fra Oslo S klokken 10.05 som ankommer destinasjonen Porsgrunn klokken 12.35. Det blir seremonier og taler både i Larvik og Porsgrunn ettersom toget forflytter seg.

– Vi er glade for å ha bidratt til et stykke samfunnsbygging. Det er store forventninger til at jernbanen vil bidra til vekst og nye muligheter i regionen, sier konsernsjef i Bane NOR, Gorm Frimannslund, i anledning åpningen av den nye banen.


 

- Annonse -