Det er liten tvil om at politisk engasjement er et viktig markedsføringsgrep mot en svært engasjert og ressurssterk kjøpergruppe. (Skjermdump, selskapets hjemmeside.)
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Gir bort skatteletten

Beløpet dekker den ekstra skatteletten som Trump-administrasjonen har gitt det amerikanske næringslivet det siste året. Det melder blant andre nettstedet Upworthy 29.11.

Patagonia er også i Norge et veletablert nisjemerke innen tur- og fritidsbekledning, og de har hatt et svært godt år. I et blogginnlegg på SoMe-kanalen LinkedIn 28.11 skriver selskapets administrerende direktør Rose Marcario at de i stedet for å beholde skattegevinsten i selskapet vil gi nær 85 millioner kronene (dagens kurs) tilbake til planeten vår.

– Planeten som er vårt hjem trenger dem mer enn oss, skriver hun.

Pengene blir gitt til ideelle organisasjoner som jobber for miljø- og klimaproblematikken, og her nevnes spesielt økologisk jordbruk som et viktig virkemiddel. Marcario poengterer at de som en ansvarlig bedrift alltid har betalt skatt proporsjonalt med hvor bra de gjør det, og slik støttet samfunnet.

– Det er skatter som finansierer våre viktigste offentlige tjenester, hjelpeapparatet, og de demokratiske institusjonene-

Det er avgjørende for å bidra til å opprettholde et godt sivilsamfunn, framholder Marcario.

– Det er skatter som finansierer våre viktigste offentlige tjenester, hjelpeapparatet, og de demokratiske institusjonene, fortsetter hun.

Kaller Trumps rapportkommentar for ondskap

Hun fokuserer videre ikke bare på de klare advarslene vi har fått fra vitenskapen den siste tida; temperaturøkningen som smelter polene og får havet til å stige, ekstremtørken, og masseutryddelsen av arter. Stadig flere merker nå også de fysiske konsekvensene på kroppen, som megabranner, giftige algeoppblomstringer, dødelige hetebølger og orkaner.

– Alt for mange har de siste månedene lidd under konsekvensene av global oppvarming, og responsen fra politikerne har så langt vært tragisk utilstrekkelig – og fornektelsen (fra Trump) er bare ondskap. 

Regjeringsrapporten som ble lansert i USA i forrige uke, Climate Assessment report, gjør det klart at klimakollapset innen utløpet av dette århundret vil påføre det amerikanske samfunnet tap på hundrevis av milliarder dollar. President Trump kommenterte rapporten med: – Jeg tror ikke på det.

– Skatter beskytter det mest sårbare i samfunnet, som felles naturområder og andre livsviktige ressurser, kommenterer Rose Marcario.

– På tross av det lanserer Trump-administrasjonen et kutt i selskapsskattene som truer disse tjenestene på planetens bekostning.

Engasjerer seg politisk – bruker holdning som markedsføring

Patagonia har i en årrekke gitt 1% av omsetningen årlig til klima- og miljøtiltak, noe som i følge deres egne nettsider så langt utgjør 89 mill USD (nær 730 mill NOK), og Marcario ble i 2015 trukket frem som eksempel av Obama-administrasjonen.

CEO Rose Marcario er en sterk lederprofil som har triplet Patagonias omsetning siden hun tiltrådte i 2008 – spesielt med profilering av bærekraft og samfunnsansvar i alle ledd. (Youtube)

De støttet også to demokratiske kandidater under senatvalget nylig, og begge vant. Og, kommenterer Upworthy, når det kommer til penger og politikk som riktig målestokk for makt – slik Trump forfekter, så sender Patagonia her en melding som presidenten og hans allierte bør merke seg.


 

- Annonse -