tirsdag, september 26, 2023
- Annonse -Ledige stillinger

Nybilsalget i Oslo hittil i mars: 3 av 4 er elbiler

Det er Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) som har lagt fram salgstallene for perioden 1.-17. mars.

– Det er fantastisk for Oslo som Europas miljøhovedstad at tre av fire nybilkjøpere i byen velger elbil. Aldri før har nybilsalget i hovedstaden vært så fullstendig dominert av elbiler, er kommentaren til Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening, i en pressemelding.  

Elbilandelen i nybilsalget i Oslo er på 76,6 prosent så langt i mars, viser de ferske tallene. Nyheten kommer samme uken som 750 deltakere fra hele verden samles til den store elbilkonferansen Nordic EV Summit 2019.

Norge fortsatt på topp i verden

Norsk elbilforening regner med at de kommende månedene vil vise lavere salgstall for elbiler enn rekordtallene for mars, men sier de har tro på at elbiler vil utgjøre nær 50 prosent av nybilsalget på landsbasis i 2019.

– Norge befester seg nå som verdens ledende land for utrulling av elbiler. Den positive utviklingen er avgjørende for å kutte klimagassutslippene fra transport. Jeg er stolt over å skulle vise fram norsk elbilsuksess til konferansedeltakere fra hele verden, sier Christina Bu.


 

Related Articles

FØLG

2,065FansLik
732FølgereSosiale medier
1,652FølgereSosiale medier
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT