I Sigurd Syrs gate i Oslo ligger Brasils ambassade. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons.

De enorme brannene i Brasils Amazonas skaper reaksjoner verden over. Her i Norge varsler klimaaksjonistene i Extinction Rebellion markering overfor Brasil.

Det skjer fredag klokka 17 utenfor den brasilianske ambassaden i Oslo.

«Jordens lunger brenner og vi samler oss foran den brasilianske ambassaden i solidaritet for å vise vår misnøye med styresmaktenes prioritering av kortsiktig økonomisk gevinst over livet på jorden. Dette er akutt!», skriver XR på sine Facebook-sider torsdag.

– Vi samler oss i raseri, sorg og desperasjon, heter det videre.

– Handler om alles framtid

Nettverket maner myndigheter verden rundt til å stå opp i mot den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro, og legge press på ham for å få han til å stanse de ødeleggende brannene, og om å beskytte Amazonas:

«Dette handler ikke bare om at han setter Brasils framtid på spill – dette handler om alles fremtid».

Miljøvernministeren ble buet ut

Under et ukeslangt klimaarrangement for Karibia og Latin-Amerika som holdes i byen Salvador, ble den brasilianske miljøvernministeren Ricardo Salles buet på av demonstranter onsdag, melder The Guardian.

Ifølge analytikere som Guardian refererer til har Amazon nå blitt et politisk problem for Bolsonaro, som ønsker å «utvikle» regnskogen.

Torsdag sa FNs generalsekretær António Guterres at han var dypt bekymret for brannene i Amazonas: – Amazonas må beskyttes, uttalte Guterres.


 

- Annonse -
Vil du annonsere her?