Dommen som nylig er avsagt i Colombias høyesterett forplikter myndighetene i landet til innen fire måneder å utarbeide en plan som beskytter Amazonas mot avskoging.


Den colombianske avisen El Espectador skriver at høyesterett i landet har fastslått at den colombianske staten ikke har gjort nok for å løse problemet med avskoging i Amazonas.

Dette til tross for at det er undertegnet på en rekke internasjonale avtaleforpliktelser.

I rettssaken kom det fram at avskogingen i området på colombiansk del av Amazonas har økt med 44 % mellom 2015 og 2016, fra 56.952 hektar, til 70.044 hektar.

Første i sitt slag i Latin-Amerika

Kjennelsen kalles historisk fordi den anses som den første i sitt slag i Latin-Amerika, og antas å kunne få internasjonal betydning i kampen mot klimaendringer (OrganicToday.dk). Handlingsplanen som de colombianske myndighetene er pålagt å utarbeide, skal «på kort, mellomlang og lang sikt motvirke skogavvirkning i Amazonas.»

– Vi er strålende fornøyd med resultatet. Dommen er nydelig skrevet, og dette er et forfriskende og nytt syn på naturen, ikke bare for menneskene, men også for naturens verdi i seg selv. Og dommen anerkjenner rettighetene som tilhører framtidige generasjoner, sa Camila Bustos, en forsker tilhørende rettighetsorganisasjonen Dejusticia, som har brakt saken opp i rettsystemet.

25 unge mennesker i Dejusticia står bak arbeidet med å få saken opp i retten, og de 25 er i alderen 7 til 26 år, ifølge Climate Liability News.


Ill.foto: Fra Amazonas (Pixabay)

 

- Annonse -
Vil du annonsere her?

1 kommentar

Comments are closed.