- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

«Paddle-out»-protestene mot Equinor som var varslet på lørdagens «National Day of Action» i Australia, samlet 10.000 deltakere.

Kjente strender som Bondi Beach, Gold Coast og Byron Bay var fylt opp med surfebrettpadlende demonstranter. Noen strender hadde over 3.000 deltakere, ifølge arrangøren Fight for the Bight.

Ambisjonen til de som demonstrerer er å stoppe Equinor fra å sette i gang med oljeboring i Australbukta, der det norske oljeselskapet har to lisenser.

Hevder at et flertall av australierne er i mot Equinor-planene

I Adelaide, hovedstad i delstaten South Australia og Australias femte største by, ble det arrangert et liksom-oljeutslipp mens en annen gruppe hang store bannere fra byens fjellside. 

Med denne liksom-ulykken setter vi fokus på hvor vanskelig det vil være å rydde opp ved et potensielt oljeutslipp i Australbukta. Det vil være svært ødeleggende for landsdelen, og er en av grunnene til at Equinor ikke har støtte. Risikoen er for høy, og store deler av Australia har derfor sagt nei til oljeboring i dette dype, urolige havet, sier Damien Cole, en av initiativtakerne til National Day of Action og ambassadør for Surfrider Foundation.

Tilspissing

Ifølge demonstrantene har nå Equinor et flertall av australierne mot seg, i spørsmålet om igangsetting av oljevirksomhet i Australian Bight. Det vises blant annet til en avstemming i avisen The Advertiser denne uka, hvor 80 % sa de var mot planene.

I en reportasje på TV-stasjonen 7NEWS (videoen over), sier Peter Owen, leder for miljøorganisasjonen Wilderness Society, at aksjonen mot Equinor vil eskalere til et nivå «som trolig aldri tidligere er sett i Australia», dersom den reviderte miljøplanen blir godkjent av myndighetene.

Equinor har frist ut november med å sende inn ny miljøplan. Også den første ble underkjent.


 

- Annonse -