Færre studenter ved petroleumsstudiene ved NTNU, forklares med klimakrisen

- Annonse -

Universitetsavisa siterer NTNUs rektor Anne Borg, som har uttalt seg til Adresseavisen. Hun mener at klimakrisen trolig gjør petroleumsstudiene mindre attraktive.

Det ble uteksaminert 77 petroleumsstudenter i 2018, mens tallet i 1999 var 137.

Bunnivået på 76 etter finanskrisen i 2009, tok seg fort opp etter funnet av Johan Sverdrup i 2010, og i 2012 ble 132 studenter uteksaminert, ifølge Universitetsavisa, som melder at NTNU nå er er i ferd med å revurdere og endre porteføljen sin av studier.

Framover skal bærekraft vektlegges, heter det.

– En slik gjennomgang av studiene har vi ikke hatt siden 1990-tallet. Vi har hatt energi- og miljøstudiet i mange år, men vil nå se på studiesammensetningen som helhet, både de samfunnsvitenskapelige og teknologiske studiene, sier Borg til Universitetsavisa.


 

- Annonse -