Ruben Oddekalv er konstituert leder for Norges Miljøvernforbund. Foto: NMF.
- Annonse -

Norges Miljøvernforbund (NMF) har konstituert Ruben Oddekalv som ny leder, opplyser organisasjonen. Han er sønn av Kurt Oddekalv som omkom i en drukningsulykke mandag.

Hovedstyret i NMF har samtidig konstituert Henrik Rutledal som organisatorisk nestleder fram til valg skal foretas.

Kurt Oddekalv ble 63 år gammel. Han var kjent som en kontroversiell miljøleder, men med et brennende engasjement for natur og miljø. I minneordet som Norges Miljøvernforbund i dag lagt har ut på sine hjemmesider er hans fargerike personlighet fyldig beskrevet. Vi blant annet lese dette:

«Kurt har i hele sin karriere som miljøkriger gått sine egne veier og ikke vært opptatt av om det han kjemper for er populært eller betaler seg i penger. Her har ofte gått mot strømmen og på en rekke område vært langt forut for sin tid. Mens en samlet miljøbevegelse tidlig gikk aktivt inn for bygging av vindkraft har Kurt alltid vært helt imot. Han så tidlig hvilke konsekvenser dette ville få for natur, artsmangfold, landskap, lokalmiljø og for enkeltmennesker. Ikke var det noen stabil eller god energikilde heller. Kurt gikk alltid dypt inn i sakene for å forstå mekanismer og konsekvenser. Når det gjelder klimaet så var han også tidlig ute, og på miljø-toppmøtet i Rio de Janeiro i 1992 kom han buldrende inn på selve møtet og konfronterte daværende miljøvernminister Torbjørn Berntsen med noen sannheter. I klimasaken så han aldri vindkraften som noen løsning. Alle de negative konsekvensene vi påpeker i dag så han allerede helt i begynnelsen.»

Les hele minneordet til Kurt Oddekalv her.


- Annonse -