Kjersti Aspheim (innfelt) er festivalsjef for Fjordbyens Miljøfestival. Fotoelementer: Fjordbyens Miljøfestival / Flickr / Oslo Havn / CC.

Fjordbyens Miljøfestival går av stabelen fra 5. til 8. juni, og får et marint preg.

Festivalen er en markering for livet i havet, for Oslofjorden og for miljøet. Det er også en festival for kulturen rundt Oslofjorden, og båtliv, heter det i egenomtalen fra arrangøren Eco Equality.

Eco Equality er en relativt nystartet norsk miljøorganisasjon som vektlegger likestilling i arbeidet for miljøet.

Programmet for de fire dagene miljøfestivalen varer er i hovedsak klart, og starter lørdag 5. juni med velkomstwebinar med festivalsjef Kjersti Aspheim (bildet), som også er leder for Eco Equality.

Stor strandryddedag

Fjordbyens Miljøfestival skal kombinere digitale arrangementer med fysisk oppmøte på flere poster. Blant annet blir det søppelrydding i Akerselva og søndag 6. juni gjøres det klart til stor strandryddedag. Da settes det opp busser fra Tollboden som kjører strandrydderne til Huk.

Til det øvrige programmet er det hentet inn flere kjente navn som bidrar i webinarer og diskusjoner. Truls Gulowsen, ny leder i Naturvernforbundet, deltar – det samme gjør Kriss Rokkan Iversen, nestleder i MDG, og Ruben Oddekalv, leder av Miljøvernforbundet.


Kjære leser, når du først er her: Naturpress har ingen millionærer i ryggen, og vi er er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer og bedre miljøjournalistikk. DU får tilgang til alt innhold. Velkommen!


- Annonse -
Vil du annonsere her?