Hallstein Havåg, daglig leder i Miljøstiftelsen Bellona. Foto: Bellona.

– Etableringen av et kontor i Berlin er en naturlig utvikling av vårt arbeid for å påvirke politiske prosesser i ett av EUs mest toneangivende land, sier daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg.

Organisasjonen i Berlin ledes av Dr Erika Bellmann, som har mange års erfaring fra tysk industri og kommer fra en ledende stilling i WWF Tyskland. Ytterligere to medarbeidere skal ansettes i løpet av året, og de skal i hovedsak arbeide med industriell omstilling, ny klimateknologi og infrastruktur for elektrifisering, hydrogen og CO2, opplyser Bellona.

– De neste ti årene vil avgjøre om Tyskland lykkes med å nå sine klimamål og å samtidig beholde sin posisjon som en ledende industriell nasjon, sier Erika Bellmann.

–Jeg gleder meg til å bringe Bellonas ekspertise innen miljøteknologi og infrastruktur til Tyskland på et så avgjørende tidspunkt. Bellona kan bidra til en internasjonal løsning og samtidig være en pådriver for et samarbeid mellom Tyskland og Norge.

Tysklands rolle

Frederic Hauge. Foto: Bellona.

EUs lovgivning påvirker i stor grad nasjonal klima- og miljøpolitikk, og påvirkningen går begge veier, skriver Bellona om bakgrunnen for sin internasjonale satsing. Tyskland vektlegges på grunn av sine mange internasjonalt ledende industriaktører og interesseorganisasjoner, sin store befolkning – og – de høyeste klimautslippene i EU. Bellona har derfor arbeidet målrettet med Tyskland for å bidra til en ambisiøs, grønn og rettferdig omstilling, melder organisasjonen. 

Bellona er nå representert en rekke steder i Europa, og har mer enn 65 ansatte verden over. Miljøstiftelsen har hatt kontor i Brussel siden 1994, og såkalte satellitter er etablert i Storbritannia og Nederland. Det er også Bellona-kontor i Murmansk, St. Petersburg og Kiev.

– Vi etablerte kontor i Brussel samme år som Norge stemte for å stå utenfor EU. Det har hele tiden handlet om å være der for å forme storpolitikk og internasjonalt samarbeid. Vi har vist at vi har stor gjennomslagskraft, og nyter stor respekt blant aktører i EU og internasjonalt, sier Bellonas stifter Frederic Hauge.

Får mye penger fra CIFF

Bellona har i flere år samarbeidet med den filantropiske virksomheten Childrens Investment Fund Foundation (CIFF). I fjor høst inngikk Bellona og CIFF en avtale fram til 2023 for støtte til klima- og industriarbeidet i Europa, verdt nesten 3,5 millioner euro. Denne støtten har vært avgjørende for Bellonas internasjonale satsing, opplyser organisasjonen, som har 35-års jubileum i år.


- Annonse -
Vil du annonsere her?