John Færseth (t.h.) intervjuer Marek Zagrobelny, som i mange år var aktiv i Lov- og Rettferdighetspartiet (PiS). Foto: Terje Karlsen.

Vårt naboland Polen har de siste seks årene har beveget seg i en autoritær retning under det nasjonalkonservative og høyrepopulistiske Lov- og rettferdighetspartiet (PiS). Blant annet forsøker regjeringen å få kontroll over domstolene, noe som har ført til en alvorlig konflikt med EU.

Denne episoden ledes av journalist John Færseth, som har med to gjester i studio: Dariusz Mazur, dommer og talsperson for den polske dommerforeningen Themis, og Marek Zagrobelny som selv var aktiv i Lov- og Rettferdighetspartiet i mange år og som har skrevet bok om utviklingen i hjemlandet.

Lytt til episoden her:

Husk: Du kan abonnere på Grønn & Global overalt der du hører på dine podkaster, Spotify, Apple Podkaster, Google Play, osv.

Podkasten Grønn og Global gis ut av Transit media AS. Programledere er Kjetil Aasmundsson og Terje Karlsen. Vi tar gjerne imot innspill til temaer og gjester i kommentarfeltet, og du kan faktisk også levere inn en talemelding på podkastens hjemmeside.


- Annonse -
Vil du annonsere her?