Ill.foto: Pixabay.

Lederparet i Slettåsflokken ble nylig skutt, og dyrevernorganisasjonen NOAH mener det var ulovlig.

To valper er trolig alene igjen etter avskytingen, påpeker NOAH.

Vedtakene om skyting innenfor sonene er ikke ferdigbehandlet, skriver NOAH i et innlegg på sine Facebook-sider. Det fremholdes videre at staten etter Bernkonvensjonen har plikt til å sikre at ikke feil dyr skytes dersom det tillates jakt på truede dyr.

NOAH anmelder og mener det bør startes etterforskning.

Organisasjonen opplyser at de har fått meldinger om lisensjegere som «poster skrytebilder med døde ulver og nedsettende kommentarer, har «nullvisjon» for ulv i Norge og uttrykker seg positivt rundt at ulvene lider når de blir skutt».

NOAH mener regjeringen bør stanse ulvejakten og avslå jakt innenfor ulvesonen.


- Annonse -
Vil du annonsere her?