Sultestreikende utenfor Klima- og miljødepartementet. Foto: Cinta Hondsmerk.

Fire personer sultestreiker utenfor Stortinget og Klima- og Miljødepartementet (KLD) for å markere avstand mot utvidet ulvejakt.

– Streiken utføres for å skape oppmerksomhet rundt regjeringens vedtak om ekstraordinært uttak av ulv inn i ulvens parringstid, sier en av de sultestreikende, Anne Bjørg Leirvik.

Sultestreiken begynte 17. februar og varer til jakta er over, enten det er fordi den avlyses, kvoten er nådd eller den tar slutt 1. mars, sier aksjonistene i en pressemelding. Hverdager sitter sultestreikerne utenfor KLD under åpningstidene og i helgene sitter de utenfor Stortinget mellom klokken 10 og 14.

– Voksende bevegelse

Foto: Cinta Hondsmerk.

– Det er ingen intensjon å sperre eller være i veien for de ansatte hos KLD. Sultestreiken er heller et virkemiddel for å framheve de dyrevelferdsmessige risikoene ved bestemmelsen frem i samfunnsdebatten, sier initiativtaker Sidney Haugen.

Sultestreiken er en del av en nasjonal og voksende bevegelse mot ulvejakt bestående av både grasrotsaktivister og organisasjoner for dyre- og miljøvern, blir det opplyst. Intensjonen bak sultestreiken er å vekke samfunnsdebatt rundt saken og spre informasjon om bestemmelsen til KLD om å utvide ulvejakta som tillater blant annet helikopterjakt og et utvidet utvalg av våpen og ammunisjon. Vanligvis strider dette imot Viltloven kapittel VI (§ 19-28), påpeker gruppen.

Foto: Cinta Hondsmerk.

– Burde vært på høring


Aksjonistene mener at også de som er for lisensfelling av ulv er skeptiske til den utvidete jakta, og grunnen er større risiko for skadeskyting og for at en drektig tispe mister maken.

Siden hannen bidrar med å beskytte og bringe mat til hiet er det en betydelig sjanse for at dette kan føre til at valpene sulter i hjel, understrekes det.

– En slik etisk betenkelig og dyrevelferdsmessig uansvarlig bestemmelse burde gå gjennom høring på Stortinget, noe denne bestemmelsen ikke har gjort, sier Sidney Haugen.- Annonse -
Vil du annonsere her?