Stortinget vil ikke stanse elektrifisering av sokkelen

– Jeg er skuffet, og trodde de andre skulle være mer imøtekommende, sier energipolitisk talsperson Terje Halleland i Frp. Foto: Stortinget / Flickr / CC.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Fremskrittspartiet sitt forslag om å stanse planene om å forsyne oljeplattformer med strøm fra land får ikke flertall på Stortinget.

Rødt ga subsidiær støtte til forslaget, mens de øvrige partiene stemte imot i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, skriver NRK.

– Jeg er skuffet, og trodde de andre skulle være mer imøtekommende, sier energipolitisk talsperson Terje Halleland i Frp.

– Dette er synd, når vi vet at dette øker strømprisene og vil gjøre det vanskeligere for husholdninger og ny industrietablering, sier Sofie Marhaug (Rødt).

Debatten om elektrifisering av norsk sokkel har vokst i forbindelse med de høye strømpriser og dårlige utsikter for den norske kraftbalansen i fremtiden. Også enkelte stemmer i regjeringspartiene, deriblant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) har uttalt at de ikke lenger støtter å gi norske oljeplattformer strøm fra land.

I dag kommer 27 prosent av Norges nasjonale utslipp fra sokkelen, og det er vedtatt at 16 oljeplattformer skal få strøm fra land.

(©NTB)


- Annonse -