Joakim Nilsen og Julie Derbakk er butikksjef og assisterende butikksjef ved Extra Iseveien, som er den dagligvarebutikken i Coop der kundene har reddet flest forundringsposer. De er dermed på andreplass på totallisten, som toppes av Obs! Kafé Harstad. Foto: Coop Øst.
- Annonse -
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Mer enn 800 Coop-butikker er med i Too Good To Go-appen. Hittil har mer enn en halv million matposer blitt reddet i Coop-systemet.

– Det har raskt blitt et veldig populært tilbud blant kundene våre, og det føles godt å vite at varene blir solgt og spist. Våre kunder, som også er våre medeiere, er opptatt av bærekraft og blir stadig mer bevisst på å kaste mindre mat, sier Håvard Jensen, Direktør Kjeder i Coop Norge.

Coop har signert bransjeavtalen for redusert matsvinn, og selskapet skriver i en pressemelding at selskapet har en nullvisjon for matsvinn. I første omgang er målet en reduksjon på 30 prosent av matsvinnet innen 2025. I år ventes matsvinnet å bli redusert med seks prosent. Coop har samarbeidet med Too Good To Go siden 2017, men det var først høsten 2021 at tilbudet ble rullet ut til flesteparten av Coops butikker.

Forundringspakker

Mat som er til overs ved butikkens stengetid pakkes i forundringsposer og legges ut for salg i Too Good To Go-appen. Prisen er om lag en tredjedel av fullpris.

– Kundene setter pris på at de kan få hele spekteret innen dagligvarer. En pose kan inneholde bakevarer, frukt og grønt, fisk og kjøtt, tørrvarer, pålegg og meieriprodukter som vi ikke får solgt til full pris på grunn av holdbarhet, skjønnhetsfeil eller lignende, sier butikksjef Joakim Nilsen for Extra Iseveien i Sarpsborg, som er den dagligvarebutikken i Coop som har solgt flest poser gjennom Too Good To Go.

Har spart over 1 300 tonn CO2

Alle dagligvarekjedene til Coop, og de fleste kaféene, har nå butikker med på løsningen.

– Sammen med app-brukerne våre gjør Coop-butikkene en stor innsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Miljøgevinsten av de 550 000 posene med overskuddsmat som hittil har blitt reddet tilsvarer 1375 tonn CO2-ekvivalenter. Coop har med dette spart verden for utslippene av å fly 271 ganger rundt jorda, sier Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go.

Den aller beste matredderen i Coop-systemet hittil, er Obs! Kafé Harstad, som hittil i år (pr 30. juni) har reddet 6155 matposer.

Her er 10 på topp listen til Coop:

  1. Obs! Kafé Harstad – Harstad: 6155
  2. Extra Iseveien – Sarpsborg: 5732
  3. Coop Mega Aker Brygge – Oslo: 4336
  4. Coop Mega Harbitz – Oslo: 4323
  5. Coop Mega Carl Berner – Oslo: 4235
  6. Coop Mega Arendal – 4205
  7. Coop Mega Bislett – Oslo: 4076
  8. Extra Spillum – Trøndelag: 3949
  9. Extra Næridsrød – Halden: 3604
  10. Coop Mega Nydalen – Oslo : 3578

- Annonse -