Christian Steel er årets naturviter

Christian Steel, vinner av Naturviterprisen 2022. Foto: Lisbet Jære.

Hvert år deler fagorganisasjonen Naturviterne ut Naturviterprisen til et medlem som har utmerket seg. Sabimas generalsekretær Christian Steel fikk årets pris.

Om kriteriene for Naturviterprisen heter det at den deles ut til en faglig dyktig naturviter som har fremhevet naturviterfagene, drevet god formidling og medvirket til en bærekraftig utvikling av samfunnet. Årets pris tildeles biolog Christian Steel som en engasjerende og fremragende formidler av naturens verdi i offentlig debatt, skriver juryen.

Juryen – som opplyser at de hadde fått mange gode kandidatnavn til årets pris – har fremhevet Steels evne til å gi en naturen en tydelig stemme og fremme verdien av naturmangfold i offentligheten.

– Christian evner å kombinere faglig tyngde og personlig engasjement på en måte som inspirerer, uttaler juryleder Alvhild Hedstein.

Engasjerer et bredt publikum 

I juryens begrunnelse trekkes det frem at Steel evner å bruk sin naturviterkompetanse til å forklare komplekse problemer på en lettfaglig måte som engasjerer et bredt publikum. Videre påpekes det at Steel ofte er å se i debatter og nyhetsinnslag og er en aktiv kronikør som sikrer at myra og skogen har en plass i avisenes debattflater.

 – Steel klarer å skape interesse for hule eiker og myrer på en måte som både vekker undring og engasjerer. Det er unikt, og det er en glede å tildele Christian årets Naturviterpris, sier juryleder Hedstein.

– Hedstein håper andre Naturvitere kan la seg inspirere av Christian. Han er modig, saklig og står trygt plantet i faglig vurderinger når han uttaler seg, sier Hedstein.

Selve prisutdelingen vil skje på Naturviterforum 10. november. Naturviterprisen er på kr 50.000,- en statuett og et diplom.


- Annonse -